Στο χώρο της τηλεόρασης η Apple;

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 15:14
UPD:15:25

A- A A+

Με τη Sharp και την Hon Hai (Foxconn) συνεργάζεται η Apple, με σκοπό την ανάπτυξη συσκευής τηλεόρασης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

H συγκεκριμένη φημολογία δεν είναι καινούρια, καθώς κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τελευταία φαίνεται να ανακτά δύναμη, αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται ακόμα για «ανεπίσημο» project, και η Apple ενδεχομένως να επιλέξει να μην προχωρήσει με τη συσκευή.

Εάν, ωστόσο, η Apple επιλέξει να κατασκευάσει και διαθέσει μία τέτοια συσκευή, θα βρίσκεται σε καλή θέση, καθώς η Hon Hai απέκτησε τον έλεγχο τμήματος των εγκαταστάσεων της Sharp στο Σακάι, στη δυτική Ιαπωνία . Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις συγκαταλέγονται στις πιο εξελιγμένες στον κόσμο όσον αφορά την παραγωγή οθονών LCD, και ενδείκνυνται για τη μαζική παραγωγή τηλεοράσεων άνω των 60 ιντσών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, την προηγούμενη εβδομάδα προέβη σε σχόλια σχετικά με το χώρο των τηλεοράσεων, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τομέα που παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον» για την Apple, σχολιάζοντας πως «η τηλεόραση έχει μείνει πίσω».

Κατά τη Wall Street Journal, η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών μιας σειράς σχεδίων. Γενικότερα, η διαδικασία δοκιμής πρωτοτύπων βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια, ενώ οι ανταγωνιστές, όπως η Google, πραγματοποιούν ήδη κινήσεις στο χώρο, αναπτύσσοντας λογισμικό- ωστόσο, μέχρι τώρα κανείς δεν έχει κάνει τη «μεγάλη κίνηση». Μία τέτοια ενέργεια από πλευράς της Apple θα ενέτεινε τον ανταγωνισμό με τηSamsung, που αυτή τη στιγμή θεωρείται ο κυρίαρχος στο χώρο των κατασκευαστών τηλεοράσεων.

Εάν όντως η εταιρεία προχωρήσει με μία νέα τηλεόραση, ενδεχομένως να πρόκειται για ένα προϊόν- καταλύτη για την πορεία της εταιρείας στο μέλλον, στο πλαίσιο του iPhoneκαι του iPad, για τις πωλήσεις των οποίων έχουν αρχίσει να δημιουργούνται προβληματισμοί.

Οι πωλήσεις του δέκτη digital media της εταιρείας, Apple TV, κόστους 99 δολαρίων, έχουν αρχίσει να σημειώνουν άνοδο, αλλά είναι αργή. Η συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθήσουν Internet video σε μεγάλες οθόνες.

Προτεινόμενα για εσάς