Formula 1: Δεν ενθουσιάζεται ο Χάμιλτον

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 17:52

A- A A+

Επομένως δεν θα μπορούσε να περιμένει θεαματικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας στιγμή, για αυτό άλλωστε τον λόγο ο Βρετανός δείχνει εξαιρετικά προσγειωμένος στους στόχους και τις απαιτήσεις του.

«Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά νωρίς να πω διότι δεν έχω καν οδηγήσει το μονοθέσιο. Όπως φάνηκε (σ.σ. από τον τελευταίο αγώνα) στην Βραζιλία η Mercedes ήταν 1,1 δευτερόλεπτα πιο πίσω, άρα έχουμε πάρα πολύ δρόμο να ανέβουμε. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι αδύνατο, πιστεύω ότι οι άνθρωποι της ομάδας είναι εξαιρετικοί, έχουν μεγάλες δυνατότητες και για αυτόν τον λόγο ήρθα εδώ. Δεν το βλέπω σαν μια βραχυπρόθεσμη δέσμευση. Πρωτίστως, δεν θα βρεθώ στο μονοθέσιο μέχρι τον Φεβρουάριο, άρα πραγματικά δεν θα μπορέσω να επηρεάσω κατά πολύ την εξέλιξη για τους πρώτους έξι μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λιούις Χάμιλτον που όπως φάνηκε έχει βάλει χαμηλά τον πήχη σε ό,τι αφορά στην διεκδίκηση του τίτλου το 2013. Αντιθέτως πιστεύει ότι το 2014 θα είναι η πιο ανταγωνιστική για την Mercedes, παρά την αλλαγή των κανονισμών.

«Πιστεύω ότι το 2014 θα πρέπει να είναι η πιο σημαντική χρονιά ή η πιο ανταγωνιστική, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μην προσπαθήσουμε να βρεθούμε σε κάποια πόντιουμ. Εάν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε μερικές νίκες του χρόνου, εάν αυτό συμβεί, τότε τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ καλά, τότε θα χαμογελάμε, αλλά θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Ο Χάμιλτον για τα τρία επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από το 2013, θα ανήκει στο δυναμικό της Mercedes καθώς συμφώνησε με την Γερμανική ομάδα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Είναι η πρώτη φορά που αλλάζει επαγγελματική στέγη στην καριέρα του καθώς ανέκαθεν ήταν παιδί της McLaren, έχοντας συνδυάσει το όνομά του με την ομάδα του Γουόκινγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις