Formula 1: Αποχωρεί ο Χάουγκ από τη Mercedes

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 15:39
UPD:15:41

A- A A+

Ηταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει εξ’ολοκλήρου την επιστροφή των «ασημένιων βελών» στην Formula 1 από το 1994 και έπειτα. Όταν αρχικά η Mercedes είχε το ρόλο του προμηθευτή κινητήρων με κύριους πελάτες την Sauber και McLaren και στη συνέχεια με την δημιουργία δικής της ομάδας, έπειτα από την αγορά της πρωταθλήτριας 2009 Brawn GP.

Σε όλα αυτά τα εγχειρήματα ο Χάουγκ ήταν επικεφαλής της Γερμανικής εταιρείας σε ό,τι αφορά στους αγώνες και εκείνος ο άνθρωπος πάνω στον οποίο στηρίχθηκε για το στήσιμο της νέας (δικής της) ομάδας από το 2010 και έπειτα.

Η απουσία όμως νικών ήταν στην ουσία αυτό που στοίχισε τη θέση του καθώς εδώ και τρία χρόνια που η Mercedes έχει τη δική της ομάδα, κατάφερε να πανηγυρίσει μόλις μία πρώτη θέση, κι αυτή φέτος στο Κινέζικο GP με τον Νίκο Ρόζμπεργκ.

O Χάουγκ ωστόσο που κατέχει την θέση του επικεφαλής του τμήματος Motorsport της Mercedes-Benz από την 1 Οκτωβρίου του 1990, θα έχει να θυμάται από την Formula 1 87 νίκες (86 ως προμηθευτής κινητήρων) και έξι τίτλους (επίσης ως προμηθευτής κινητήρων).

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την καλύτερη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο για περισσότερα από 22 έτη, η οποία δεν είχε ποτέ ούτε μια στιγμή χωρίς πάθος για εμένα. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη και την ελευθερία που πάντα μου έδιναν σε όλες τις δραστηριότητές μου. Από το 1991, πετύχαμε εκπληκτικά πράγματα και νίκες για τις οποίες θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους συνεργάτες. Με μία νίκη δυστυχώς μέσα στο 2012 από τη δημιουργία της δικής μας ομάδας Formula 1, δε μπορέσαμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες μας. Παρόλα αυτά έχουμε κάνει τα σωστά βήματα ώστε να είμαστε επιτυχημένοι στο μέλλον. Η ομάδα και οι πιλότοι μας θα κάνουν τα πάντα να επιτύχουν τους στόχους τους», δήλωσε ο Νόρμπερτ Χάουγκ, ο οποίος είχε παράλληλα τη θέση του αντιπροέδρου στην Dainler AG.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG, Ντίτερ Ζίτσκε έκανε λόγο για μία ολόκληρη εποχή που σηματοδοτήθηκε από την παρουσία του Χάουγκ στην Γερμανική εταιρεία.

«Ο Νόρμπερτ Χάουγκ ήταν το πρόσωπο του προγράμματος Motorsport της Mercedes-Benz για περισσότερα από 20 χρόνια. Κατά την γνώμη μου, άφησε τη σφραγίδα του σε μία ολόκληρη εποχή και, ως αποκορύφωμα, ήταν υπεύθυνος για την επιτυχημένη επιστροφή των «Ασημένιων Βελών» στη Formula 1. Εξ ονόματος του Διοικητικού Συμβουλίου και όλης της οικογένειας του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νόρμπερτ για την εξαιρετική του αφοσίωση στην εταιρεία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις