Formula 1: Προαγωγή για τον Τσίλτον;

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 18:08

A- A A+

Ο 21χρονος Βρετανός πιλότος αναμένεται να αντικαταστήσει τον Τσαρλς Πικ, ο οποίος θα συνεχίσει του χρόνου καριέρα του στην Caterham. Στην ουσία πρόκειται για προαγωγή καθώς φέτος ανήκε στο δυναμικό της Marussia, εκτελώντας χρέη δοκιμαστή και στη συνέχεια εφεδρικού πιλότου από το δεύτερο μισό της χρονιάς και έπειτα με αφετηρία το Ιαπωνικό GP.

Έναν χρόνο πριν, το Νοέμβριο του 2011, είχε συμμετάσχει στις δοκιμές νέων οδηγών στη Γιας Μαρίνα με την Force India αν και πριν από αυτό είχε δοκιμάσει το μονοθέσιο της Ινδικής ομάδας για μερικά αεροδυναμικά τεστ. Στην ουσία λοιπόν αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά του νεαρού Βρετανού πιλότου στην F1, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε με την ομάδα της Marussia Carlin και στο GP2, τερματίζοντας τέταρτος στην γενική κατάταξη.

Οι… κακές γλώσσες ωστόσο αναφέρουν ότι ο ερχομός του στην Marussia αναμένεται να φέρει έσοδα στα ταμεία της ομάδας της τάξεως των 11,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν σημαντική οικονομική ανάσα. Παράλληλα, αρκετοί δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι πατέρας του 21χρονου Βρετανού είναι ο Γκράχαμ Τσίλτον, πρόεδρος της Aon.

Η έτερη θέση στην Ρωσική ομάδα ανήκει στον Τίμο Γκλοκ, ο οποίος αποτελεί μόνιμη επιλογή τα τελευταία τρία χρόνια. Από τότε δηλαδή που ονομαζόταν Virgin Racing πριν αγοραστεί από την Ρωσική εταιρεία κατασκευής supercars.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις