Formula 1: Αποχώρησε από την Williams o Μαρκ Γκίλαν

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 23:15
UPD:18/12/2012 02:14

A- A A+

Φέτος για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια η Βρετανική ομάδα πανηγύρισε τη νίκη και αυτό έγινε τον περασμένο Μάιο, στο Ισπανική GP με τον Παστόρ Μαλντονάτο. Μετά λοιπόν το καταστροφικό 2011, η Williams έκανε τη μεγάλη ανατροπή και χάρη στην πολύτιμη συνδρομή του Μαρκ Γκίλαν κατάφερε να βρίσκεται μεταξύ των πρωταγωνιστών. Μπορεί σε σχέση με πέρυσι να βελτίωσε κατά μία θέση την παρουσία της στην γενική κατάταξη (φέτος ήταν όγδοη ενώ το 2011 ένατη), αλλά είχε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο που της επέτρεπε να σημειώνει εξαιρετικές εμφανίσεις με αποκορύφωμα τη νίκη στην Βαρκελώνη.

Ως δικαιολογία αποχώρησης του Γκίλαν είναι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Βρετανικής εταιρείας, η επιθυμία του να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. Ο ίδιος ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός. Όπως έγινε γνωστό, έχει εγκαταλείψει το γραφείο του αν και η τελευταία εργάσιμη ημέρα θα ήταν η 31η Δεκεμβρίου.

Πέραν της Williams, στην οποία ήρθε το 2011, ο Γκίλαν είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και με άλλες ομάδες όπως οι McLaren, Jaguar/Red Bull και Toyota.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις