Βρετανία: «Πράσινο» για τη μονάδα βιοκαυσίμων της BA

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 13:03

Ο βρετανικός αερομεταφορέας θα επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια στη μονάδα, αποσκοπώντας σε μια σταθερή πηγή καυσίμου για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

A- A A+

Η British Airways ανακοίνωσε ότι βρήκε τοποθεσία για την ανέγερση βιο-διυλιστηρίου, όπου σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία Solena Fuels, θα παράγονται κάθε χρόνο έως και 50.000 τόνοι βιοκαυσίμων για τα αεροσκάφη της.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας θα επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια στη μονάδα, αποσκοπώντας σε μια σταθερή πηγή καυσίμου για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Το GreenSky Project, όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2015. Σύμφωνα με τις δύο εταιρίες, τη μονάδα θα τροφοδοτούν ετησίως 500.000 τόνοι απορριμμάτων από χώρους υγειονομικής ταφής.

«Το πρόγραμμα GreenSky London θα παρέχει καθαρά, βιώσιμα καύσιμα σε ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίες θα βοηθήσει την British Airways στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητάς της», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Solena, Ρομπέρ Ντο. Οι δύο όμιλοι συνεργάζονται από το 2009 με στόχο την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μονάδας, της πρώτης για βιοκαύσιμα αεροσκαφών στην Ευρώπη.

Τα βιοκαύσιμα θα παράγονται με την τεχνολογία αεριοποίησης σε υψηλές θερμοκρασίες, την οποία ανέπτυξε η Solena. Το αέριο σύνθεσης που θα προκύπτει, θα καθαρίζεται για να μετατραπεί σε υγρούς υδρογονάνθρακες. Δημοτικά απορρίμματα, απόβλητα ξυλείας και γεωργικά απόβλητα θα μετατρέπονται σε καύσιμο αεριωθούμενων, ντίζελ, νάφθα και πετρέλαιο εσωτερικής καύσης πλοίων.

Σύμφωνα με το Forbes, τα βιοκαύσιμα που θα παράγονται στη μονάδα θα επαρκούν για την κάλυψη όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο City του Λονδίνου.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι, η ανέγερση της εγκατάστασης θα δημιουργήσει 1.000 προσωρινές θέσεις εργασίας, ενώ όταν η μονάδα ολοκληρωθεί θα απασχολεί 150 άτομα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή