Formula 1: Τα νέα ελαστικά της Pirelli θα επηρεάσουν την κατάταξη

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 12:03

A- A A+

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής εταιρείας, Πολ Χέμπερι.

Από το Σάο Πάολο όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Pirelli, ο Χέμπερι διέψευσε τις φήμες ότι τα νέα ελαστικά δεν θα φέρουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα φετινά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αναμένεται να επηρεάσουν άμεσα την αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου.

«Τα ελαστικά της επόμενης χρονιάς θα είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνταν φέτος. Οι αποστάσεις πλέον είναι μικρές, κάτι που θα έχει περισσότερη επίδραση στην αεροδυναμική απόδοση. Δεν πιστεύω ότι το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί κατ’ ανάγκη όπως τελείωσε εφέτος. Νομίζω ότι θα υπάρξουν ομάδες που θα εξετάσουν προσεκτικά αυτό το χαρακτηριστικό των νέων ελαστικών μας. Είδαμε στις δοκιμές πως τα ελαστικά άλλαξαν τη συμπεριφορά του μονοθεσίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τις διαφοροποιήσεις που θα φέρουν τα ελαστικά του 2013 αλλά και τις προθέσεις του αποκλειστικού προμηθευτή της F1, είχε άλλωστε διευκρινίσει o κ. Χέμπερι και στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει στο naftermporiki.gr ( http://www.naftemporiki.gr/sports/story?id=2255727 ).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις