Formula 1: Νυχτερινός αγώνας στην Ταϊλάνδη;

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 13:03

A- A A+

Ετσι μετά την Αμερική και τη Ρωσία, ήρθε η σειρά της Ταϊλάνδης, η οποία σύμφωνα με τον 81χρονο Βρετανό, θα φιλοξενήσει αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος μέχρι το 2015. Ο αγώνας μάλιστα θα είναι νυχτερινός και θα διεξαχθεί στους δρόμους της Μπανγκόκ.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το GP είχε προγραμματιστεί για το 2014, αλλά ο Εκλεστοουν το διέψευσε αναφέροντας ότι θα γίνει τελικά το 2015. Σύμφωνα επίσης με την Wall Street Journal, το κεφάλαιο που απαιτείται για την διεξαγωγή του GP αναμένεται κατά 60% να καταβληθεί από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και υπόλοιπο 40% από την Red Bull, καθώς το 51% της εταιρείας ανήκει στην «ντόπια» επιχειρηματική οικογένεια Yoovidhya, αφού ο πατέρας, Chaleo, δημιούργησε και διέθεσε αρχικά το «ενεργειακό ποτό» στην Ταϊλάνδη και αργότερα συνεταιρίστηκε με τον Aυστριακό Ντίτριχ Μάτεστσιτς, δημιουργώντας έτσι το παγκοσμίου φήμης Red Bull.

H Formula 1 έχει ήδη αρκετούς φανατικούς φίλους στην Ταϊλάνδη κι αυτό φάνηκε το 2010 όταν 150.000 άτομα παρευρέθηκαν σε εκδήλωση της Red Bull στους δρόμους της Μπανγκόκ με αφορμή τα 84α γενέθλια του βασιλιά της χώρας.

Μην ξεχνάμε ότι μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε και ο Αγώνας των πρωταθλητών σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις