Διαδήλωση παρτιζάνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στα Σκόπια

Διαμαρτύρονται για την έξωση από τα γραφεία τους μετά από 50 χρόνια
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 18:58

Οι βετεράνοι παρτιζάνοι της περιόδου 1941-1944, κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι βρίσκεται πίσω από απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία καλούνται να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους στα οποία στεγάζονται τα τελευταία πενήντα χρόνια.

A- A A+

Κατά της απόφασης δικαστηρίου της ΠΓΔΜ για έξωση από τα γραφεία τους στην πόλη των Σκοπίων διαδήλωσαν 1.000 βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και υποστηρικτές τους.

Οι βετεράνοι παρτιζάνοι της περιόδου 1941-1944, κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι βρίσκεται πίσω από την επίμαχη απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, καλούνται να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους στα οποία στεγάζονται τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Οι παρτιζάνοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν δείχνει κανένα σεβασμό στις θυσίες και στους αγώνες κατά του φασισμού και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις ιδεολογικές προκαταλήψεις της.

Οι βετεράνοι κρατούσαν ένα τεράστιο πανό στο οποίο αναγραφόταν «No Pasaran», ενώ στη διάρκεια της διαδήλωσης ακούγονταν παρτιζάνικα και πατριωτικά τραγούδια.

Οι βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου απέστειλαν και επιστολή προς τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην οποία εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την «ντροπιαστική και άνευ προηγούμενου απόφαση».

Στη διαδήλωση αυτή παραβρέθηκαν και βουλευτές της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή