Formula 1: Δεν φοβήθηκε ο Φέτελ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 15:14

A- A A+

H Scuderia είχε ζητήσει διευκρινίσεις για το αν η προσπέραση του πιλότου της Red Bull στον Ζαν-Ερίκ Βερνιέ ήταν νόμιμη ή αν έγινε υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Σε αυτή μάλιστα την περίπτωση ο Φέτελ θα κινδύνευε με τιμωρία και αυτομάτως θα έχανε το πρωτάθλημα. Εντούτοις, η FIA θεώρησε πως η ενέργεια του νεαρού Γερμανού ήταν καθ’όλα νόμιμη. Επομένως δεν του αφαιρέθηκε ούτε ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος που κατέκτησε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Από όλη αυτή την ιστορία που ανέκυψε τρεις ημέρες μετά το GP, ο Φέτελ έμεινε ανεπηρέαστος, όπως δήλωσε, καθώς ήταν πεπεισμένος ότι δεν είχε παρανομήσει.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή ότι υπήρξε κάποια παρανομία από την πλευρά μου. Αν και ήταν ένας επεισοδιακός αγώνας, σίγουρα είδα όλες τις σημαίες και τα χρώματά τους! Εμαθα ότι η Ferrari ετοίμαζε κάτι όταν ο Κρίστιαν (σ.σ. Χόρνερ) με ειδοποίησε, λέγοντας μου, ότι προφανώς η Ferrari δεν ήταν πολύ ευχαριστημένη από την κατάληξη του αγώνα.

Αφού η FIA έλεγξε την παραμικρή λεπτομέρεια από την καταγραφή, έπειτα από ερώτηση, και επιβεβαίωσε ότι όλα έγιναν με βάσει τους κανονισμούς, τότε η Ferrari παραιτήθηκε από κάθε διαμαρτυρία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, εγώ γνώριζα μετά το πέσιμο της καρό σημαίας ότι δεν έγινε καμία λάθος κίνηση από την πλευρά μου», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ σε συνέντευξή του στο επίσημο website της Formula 1.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται κάποιο κίνητρο για να διεκδικήσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του, το 2013 ενώ δηλώνει μέλος της ομάδας και όχι κάτι το ξεχωριστό.

«Γνωρίζω ότι έχω μία περίοπτη θέση στην ομάδα – εντάξει, αλλά σίγουρα εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως μέλος της. Και ως μέλος της ομάδας, θέλω να είμαστε επιτυχημένοι και το 2013, όπως έγινε εφέτος και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά δεν χρειάστηκε να έχω κάποιο κίνητρο, έτσι είναι η φύση μου. Σίγουρα είναι όμορφο να απολαμβάνεις τον τίτλο και οτιδήποτε τον συνοδεύει, αλλά αυτό που μένει στη μνήμη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι τα βήματα που σε πήγαν εκεί: η ανησυχία στο γκριντ στον πρώτο αγώνα, το άγχος όταν όλα δεν πηγαίνουν όπως είχαν σχεδιαστεί, το βάθρο – όλες αυτές οι στιγμές που θα παραμείνουν στο μυαλό σου για πάντα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις