Formula 1: Ο ντι Μοντετζέμολο προτιμά Φέτελ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 15:48

A- A A+

Προς το παρόν τη θέση αυτή στη Scuderia κατέχει ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μαζί της μέχρι το 2016.

Ο ντι Μοντετζέμολο απέκλεισε όπως αναφέρει το Auto Motor und Sport, το ενδεχόμενο συνύπαρξης των δύο πιλότων υπό την στέγη της Ferrari, λέγοντας ότι αυτό θα είναι δύσκολο. Τόνισε όμως ότι ο ίδιος είναι πολύ ευχαριστημένος από τον Αλόνσο καθώς είναι κάτι παραπάνω από πιλότος ενώ τον κατέταξε στο ίδιο επίπεδο με τους Λάουντα και Σουμάχερ, οδηγούς που επηρέασαν πολύ την Ιταλική ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ισπανός συνδυάζει στοιχεία και των δύο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ferrari έπλεξε το εγκώμιο του Φέτελ και αποκάλυψε ότι του τον είχε υποδείξει πριν πολλά χρόνια ο Μίκαελ Σουμάχερ. Παραδέχθηκε επίσης ότι ο νεαρός Γερμανός βρίσκεται πιο ψηλά στη λίστα της Ferrari με τους επιθυμητούς πιλότους, από τον Λιούις Χάμιλτον, δίνοντας μία πειστική δικαιολογία.

«Είναι νέος, είναι προσγειωμένος και έχει μία αδάμαστη θέληση να κερδίζει. Ο Σουμάχερ με είχε ενημερώσει για αυτόν πολλά χρόνια πριν, γιατί τον γνώριζε από τότε που αγωνιζόταν στα καρτ. Θα πρέπει να πω ότι ο Μίκαελ είχε δίκιο.

Είναι νεότερος (σ.σ. από τον Χάμιλτον) και η Ferrari θα είναι η τρίτη ομάδα για τον Βρετανό. Εάν έχεις φτάσει στην τρίτη ομάδα, η καριέρα σου βρίσκεται πλέον στο δεύτερο μισό της», δήλωσε ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο.

Ο ισχυρός άντρας της Ferrari δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η Scuderia παρατηρεί την πορεία κι άλλων πιλότων, όπως οι Σέρζιο Πέρεθ, Νίκο Χούλκενμπεργκ και Ρομάν Γκροσεάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις