ΥΠΕΞ: Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στην Αλεξάνδρεια

Τηλεφωνική επικοινωνία Δ. Δρούτσα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του
Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2011 19:45
UPD:02/01/2011 11:42
A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Ahmet Aboul Gheit, προς τον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης για τη βομβιστική επίθεση στην Αλεξάνδρεια είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ αναμένεται να έχει εντός της ημέρας επικοινωνία και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β'.

Για «βάρβαρη και εγκληματική» κάνει λόγο εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σε δήλωσή του με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη χριστιανική εκκλησία.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου που είχε ως στόχο τους πιστούς που πήγαιναν να προσευχηθούν. Η βάρβαρη, εγκληματική αυτή πράξη, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός και πόσο απαραίτητος είναι ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την τυφλή βία από όπου και εάν προέρχεται», αναφέρει ο κ.Δελαβέκουρας.

Εκφράζει επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ διαβεβαιώνει το λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου ότι «αυτή τη δύσκολη ώρα η Ελλάδα είναι στο πλάι τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή