Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις αναφορές του Wikileaks

Γ. Πεταλωτής: Δεν σχολιάζουμε κάθε τηλεγράφημα που βλέπει το φως της δημοσιότητας
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 18:40
UPD:20:40
A- A A+

«Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να σχολιάζει κάθε ένα από τα τηλεγραφήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, με αφορμή τις αναφορές εγγράφου που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα Wikileaks στον κ. Χρυσοχοΐδη.

Όπως επισήμανε ο κ. Πεταλωτής, με δεδομένο ότι το περιεχόμενο των τηλεγραφημάτων αυτών αποτελεί, στην πραγματικότητα, καταγραφή της προσωπικής αντίληψης και εκτίμησης του συντάκτη του, είναι δυνατόν να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις για σοβαρά θέματα και σαφώς να υπάρχει θέμα αξιοπιστίας τους.

Επέκρινε επίσης τη ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, που, όπως είπε, «με μεγάλη ευκολία υιοθετούν και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όσα αποδίδονται στον τέως Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη».

Οι εν λόγω διαρροές του Wikileaks, πρόσθεσε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η περιγραφή της κατάστασης, την οποία η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε ως κυβέρνηση, «με την καταστροφική της πολιτική και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας».

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για «επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς».

«Καλό θα ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γ. Πεταλωτής, πριν αμφισβητήσει την αξιοπιστία στις αναφορές των εγγράφων του WikiLeaks, να είχε επικοινωνήσει με το συνάδελφό του στην κυβέρνηση κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Γιατί έτσι, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης θα τον ενημέρωνε ότι, λίγες ώρες πριν- σε ραδιοφωνική του συνέντευξη- είχε επιβεβαιώσει τις αποκαλύψεις χαρακτηρίζοντάς τις ως “δημόσιες δηλώσεις του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος.

Καλεί τέλος τον κ. Πεταλωτή να απαντήσει επί της ουσίας στο αν προτίθεται η κυβέρνηση «να διαλύσει την ΕΥΠ και να την επανασυστήσει, όπως δεσμευόταν πριν από ένα χρόνο ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης στον Αμερικανό πρέσβη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή