Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τυνησία

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 18:33
UPD:17/02/2011 16:36
A- A A+

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη χώρα ο πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Αλι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γκανούσι για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Μετά τις πράξεις βίας αποφασίστηκε να επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για την προστασία των Τυνήσιων πολιτών», ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σημαίνει ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα κάνουν χρήση των όπλων τους εάν κάποιος ύποπτος δεν υπακούει στις εντολές τους και, τρίτον, θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας επ' αόριστον από τις 5 το απόγευμα σήμερα (τοπική ώρα) μέχρι τις 7 το πρωί.

Παράλληλα, ο στρατός της χώρας ανέλαβε σήμερα το απόγευμα τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τύνιδας, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ενώ ο εναέριος χώρος έχει κλείσει, όπως ανέφερε πηγή του αεροδρομίου.

Για το λόγο αυτό ένα αεροσκάφος της Air France που είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό την Τυνησία αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση του, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που επέβαινε στο συγκεκριμένο αεροπλάνο.

Ταξιδιωτική οδηγία από την Γαλλία

Εν τω μεταξύ, μετά τη χθεσινή ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ, και το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας προειδοποίησε σήμερα τους Γάλλους υπηκόους να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στην Τυνησία, εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο.

«Δεδομένης της ασταθούς κατάστασης που επικρατεί επί του παρόντος στη χώρα, συμβουλεύουμε να αναβληθεί οποιοδήποτε ταξίδι δεν είναι επείγον», υπογραμμίζει το υπουργείο.

Το γαλλικό υπουργείο συμβουλεύει τους Γάλλους που διαμένουν μόνιμα στη χώρα να ακολουθούν τις εντολές που δίνουν οι δυνάμεις ασφαλείας, να αποφεύγουν τις συναθροίσεις σε κάθε περίπτωση και, σε περίπτωση έκρηξης, να μην πλησιάζουν στα παράθυρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στην Τυνησία διαμένουν μόνιμα 21-22.000 Γάλλοι, εκ των οποίων οι 15-16.000 έχουν διπλή υπηκοότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή