Γ. Παπανδρέου: Τέλος στο φαύλο κύκλο της καταστροφολογίας

Διαβεβαιώσεις για δημιουργία φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 11:56
UPD:13:09

A- A A+

Στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση ώστε να βγει η χώρα «από το φαύλο κύκλο της καταστροφολογίας και της μιζέριας» εστίασε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Αναπτυξιακές Προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας – Ανάπτυξη στην πράξη».

Κατά τη διάρκεια ομίλιας του, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αισιοδοξία ότι οι Ελληνες, όπως και στο παρελθόν, θα τα καταφέρουν και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Αν τον πρώτο χρόνο η κυβέρνηση έριξε το βάρος στη δημοσιονομική προσαρμογή, τώρα το βάρος πέφτει στην αλλαγή όσων οδήγησαν στην κρίση και σε ένα διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης που δεν θα στηρίζεται στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, τόνισε, αφού προηγουμένων άκουσε τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Η κυβέρνηση πολύ θα ήθελε να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά η οικονομική συγκυρία δεν το επιτρέπει, επισήμανε ο πρωθυπουργός και εγγυήθηκε πως αν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, τότε θα μειωθούν η φορολογία και οι εισφορές των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, θέλει να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, χωρίς διαφθορά και γραφειοκρατία.

Εστιάζοντας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε την ανάγκη να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο και τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να απελευθερωθούν οι δυνάμεις του τόπου και να μπορούν όλοι να συμμετάσχουν δημιουργικά ώστε να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία.

WWW.PRIMEMINISTER.GR

«Ολοι λένε ότι πρέπει να στραφούμε στην ανάπτυξη. Το ερώτημα είναι σε ποια ανάπτυξη;», σημείωσε, κάνοντας μια αναφορά στα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Η ανάπτυξη, υποστήριξε ήταν σε λάθος βάση, σε πήλινα πόδια, ενώ τώρα, συνέχισε, πάμε σε ένα άλλο πρότυπο, μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη και για ποιότητα υπηρεσιών.

«Στόχος μας είναι αυτές οι αλλαγές να διαμορφώσουν μια κοινωνία δικαίου, να σπάσουν οι ανισότητες, να αισθάνεται ο Ελληνας ότι ανήκει σε αυτή τη χώρα και ότι δεν είναι ξένος, να επαναθεμελιώσουμε την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε επίσης με εγκωμιαστικά σχόλια στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, χάρη στον οποίο, όπως υποστήριξε, η πόλη αλλάζει και από την εσωστρέφεια, τον συγκεντρωτισμό και τις πελατειακές σχέσεις περνάει στην εξωστρέφεια. Αργά αλλά σταθερά βήματα αλλαγής γίνονται σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή