Γαλλία - Ισπανία: Συμφωνούν για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 23:12
UPD:23:43

A- A A+

Η Γαλλία και η Ισπανία συμφωνούν απόλυτα στο ζήτημα της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης και της στενότερης σύγκλησης των οικονομιών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Σαρκοζί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο στο Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να συζητήσουν επί ευρωπαϊκών θεμάτων μεταξύ των οποίων η κρίση χρέους.

Ισπανία: Σχέδια για μερική κρατικοποίηση προβληματικών αποταμιευτικών τραπεζών

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Ισπανία σχεδιάζει τη μερική κρατικοποίηση των προβληματικών αποταμιευτικών της τραπεζών (cajas).

Η ισπανική Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, θα αναγκάσει τις προβληματικές αποταμιευτικές τράπεζες να γίνουν συμβατικές τράπεζες και να εισάγουν τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο, ώστε να πείσουν τους διστακτικούς επενδυτές ότι αποτελούν καλές επενδύσεις.

Στη συνέχεια το κρατικό ταμείο αναδιάρθρωσης τραπεζών (FROB) θα αγοράσει μετοχές των τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή