Σκόπια: Διώξεων συνέχεια κατά του ομίλου Ράμκοφσκι

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 13:30
A- A A+

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων «A1» και τριών ημερησίων εφημερίδων (Vreme, Spic και Koha e Re) που ανήκουν στον όμιλο του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι, προχώρησαν την Πέμπτη οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ, κατόπιν σχετικής δικαστικής απόφασης.

Η δέσμευση των λογαριασμών εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι αρχές της γειτονικής μας χώρας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος από εταιρείες που ελέγχει ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο «A1» παρουσίασε το βραδινό του δελτίο ειδήσεων του μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης. Απαντώντας, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έκανε λόγο για «προσπάθεια εντυπωσιασμού και παραπληροφόρησης από την μεριά του Α1, με στόχο να πληγεί η γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης».

Ο αρχισυντάκτης του σταθμού, Μλάντεν Τσαντίκοφσκι, σημείωσε πως η κυβέρνηση της χώρας, μετά την «πολιτική δίωξη» κατά του ιδιοκτήτη του ομίλου Β.Ράμκοφσκι, προχωρά τώρα στην «οικονομική εξόντωση του A1», με στόχο -όπως υπογράμμισε- να «φιμώσει» κάθε ελεύθερη φωνή στη χώρα.

Στελέχη του ομίλου του Β.Ράμκοφσκι ανέφεραν ότι η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία και την ύπαρξη των ΜΜΕ του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Ράμκοφσκι και 13 ακόμη συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του συνελήφθησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2010 και έκτοτε βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακή των Σκοπίων. Ο ίδιος ο Ράμκοφσκι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τονίζοντας πως η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της σκληρής κριτικής που ασκεί ο «Α1» και οι τρεις ημερήσιες εφημερίδες του ομίλου στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή