Κόσμος
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 13:30

Σκόπια: Διώξεων συνέχεια κατά του ομίλου Ράμκοφσκι

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων «A1» και τριών ημερησίων εφημερίδων (Vreme, Spic και Koha e Re) που ανήκουν στον όμιλο Ράμκοφσκι, προχώρησαν την Πέμπτη οι αρχές της ΠΓΔΜ, κατόπιν σχετικής δικαστικής απόφασης.

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων «A1» και τριών ημερησίων εφημερίδων (Vreme, Spic και Koha e Re) που ανήκουν στον όμιλο του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι, προχώρησαν την Πέμπτη οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ, κατόπιν σχετικής δικαστικής απόφασης.

Η δέσμευση των λογαριασμών εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι αρχές της γειτονικής μας χώρας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος από εταιρείες που ελέγχει ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο «A1» παρουσίασε το βραδινό του δελτίο ειδήσεων του μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης. Απαντώντας, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έκανε λόγο για «προσπάθεια εντυπωσιασμού και παραπληροφόρησης από την μεριά του Α1, με στόχο να πληγεί η γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης».

Ο αρχισυντάκτης του σταθμού, Μλάντεν Τσαντίκοφσκι, σημείωσε πως η κυβέρνηση της χώρας, μετά την «πολιτική δίωξη» κατά του ιδιοκτήτη του ομίλου Β.Ράμκοφσκι, προχωρά τώρα στην «οικονομική εξόντωση του A1», με στόχο -όπως υπογράμμισε- να «φιμώσει» κάθε ελεύθερη φωνή στη χώρα.

Στελέχη του ομίλου του Β.Ράμκοφσκι ανέφεραν ότι η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία και την ύπαρξη των ΜΜΕ του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Ράμκοφσκι και 13 ακόμη συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του συνελήφθησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2010 και έκτοτε βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακή των Σκοπίων. Ο ίδιος ο Ράμκοφσκι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τονίζοντας πως η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της σκληρής κριτικής που ασκεί ο «Α1» και οι τρεις ημερήσιες εφημερίδες του ομίλου στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ