Εισαγγελικές κλήσεις σε οκτώ για την κατάληψη της Νομικής

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 14:51
UPD:18:55

A- A A+

Ευθύνες στην υπόθεση της κατάληψης της Νομικής Σχολής από μετανάστες αναζητά η Δικαιοσύνη. Ήδη, ο Εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, απέστειλε οκτώ κλήσεις για κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου.

Η μία από τις κλήσεις αφορά τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, που καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).

Οι υπόλοιπες κλήσεις, μέχρι στιγμής, αφορούν το αδίκημα της προώθησης και διακίνησης μεταναστών (κακούργημα) και απευθύνονται σε μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, που στήριξαν τους μετανάστες απεργούς πείνας. Παράλληλα, ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Κατάργηση απόφασης για εξατομικευμένη νομιμοποίηση μεταναστών

Εν τω μεταξύ, στην κατάργηση απόφασης του υπουργού Εσωτερικών της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, με την οποία νομιμοποίθηκαν εξατομικευμένα παράνομοι μετανάστες για λόγους υγείας προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως επισημαίνει και πάλι το υπουργείο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άκριτες νομιμοποιήσεις είτε μαζικές είτε και μεμονωμένες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή