Κόντρα Γ. Παπακωνσταντίνου - Αλ. Τσίπρα στη Βουλή

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 11:24
UPD:13:14

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει παταγωδώς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση το ομολογεί καθώς ψάχνει «να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο της χώρας».

A- A A+

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει παταγωδώς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση το ομολογεί καθώς ψάχνει «να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο της χώρας».

Υποστήριξε ακόμη πως «η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση και τη λαική εντολή για να κυρώσει αποφάσεις που θα αφορούν τις δύο επόμενες γενιές».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Απαντώντας του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό. «Η δημοκρατία μας», τόνισε, «έχει κανόνες, γίνονται εκλογές, κάποιο κόμμα έχει την πλειοψηφία και την έχει για τέσσερα χρόνια». «Τα περί νομιμοποίησης νομίζω πως είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου σε αυτήν την αίθουσα», συμπλήρωσε.

«Η Βουλή ψηφίζει κάθε νόμο, ερχόμαστε και παίρνουμε την έγκριση του κοινοβουλίου για κάθε τι», επεσήμανε ο ΥΠΟΙΚ και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η θέση σας. Θέλετε να φύγουμε από την ΕΕ; Προτιμούσατε το Μάιο του 2010 η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών;».

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα «για φτηνό λαϊκισμό που δεν είναι αντάξιος των περιστάσεων» και έκανε λόγο για «καρικατούρες» και «απουσία συγκεκριμένων εναλλακτικών προτάσεων».

Αλ. Τσίπρας: Είστε καταγέλαστοι

Λαμβάνοντας το λόγο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι κάνει μαθήματα δημοκρατίας σε ένα κοινοβούλιο που έχει καταργήσει.

«Αντί να ζητήσετε συγνώμη από τον λαό για τα δεινά που περνάει εδώ κ ένα χρόνο, βγαίνετε κι από πάνω», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Παπακωνσταντίνου. Υποστήριξε ακόμη πως ο ΥΠΟΙΚ έχει συνυπογράψει κάτω από το τραπέζι το swap χρέους και συμπλήρωσε: «Ερχεστε εδώ και εμφανίζεστε και τιμητής».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, με αφορμή την προαναγγελία του νόμου για την απαγόρευση πώλησης δημόσιας γης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός γελοιοποιείται.

«Οδηγείτε τον ελληνικό λαό σε βαθιά ύφεση, λιτότητα, φτώχεια, χωρίς να δίνετε καμία ελπίδα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, συνεχίζοντας: «Δεν υποτιμώ τις ικανότητές σας. Όταν εκπροσωπείτε όμως έναν λαό διαπραγματεύεστε, δεν τα δίνετε όλα. Έχετε αποδειχθεί λαγοί στην κούρσα διάλυσης της Ευρώπης».

Κλείνοντας, χαρακτήρισε τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Οικονομικών «καταγέλαστους» και κατέληξε: «Υπάρχουν δύο στάδια στην κατρακύλα: Το πρώτο είναι να σε μισήσει ο ελληνικός λαός, το δεύτερο να σε απαξιώσει, είστε στο δεύτερο στάδιο».

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι καταφεύγει μονίμως σε εύκολα κλισέ και κορώνες.

«Πώς θα μειωνόταν το χρέος αν είχαμε ελλείμματα;», διερωτήθηκε. «Το χρέος ανεβαίνει όσο υπάρχουν ελλείμματα, για να μειωθεί το χρέος πρέπει να εξαφανίσουμε τα ελλείμματα», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή