Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011 05:30
UPD:24/02/2011 16:24

Παραλύουν σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της συμμετοχής πολλών επαγγελματικών κλάδων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική σε εφαρμογή του Μνημονίου.

A- A A+

Παραλύουν σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της συμμετοχής πολλών επαγγελματικών κλάδων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική σε εφαρμογή του Μνημονίου.

H ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως. Την ίδια ώρα στην Ομόνοια ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ.

Στον κλάδο της Υγείας, στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα λαμβάνουν μέρος στην απεργία.

Στην απεργία μετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, αλλά και οι οδοντίατροι όλης της χώρας μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Στη Θεσσαλονίκη ανοιχτά θα είναι το πρωί μόνο τα φαρμακεία ασφαλείας, ενώ από τις 2.30 μ.μ. και μετά θα λειτουργήσουν τα εφημερεύοντα φαρμακεία, δηλαδή εκείνα που περιλαμβάνονται στους σχετικούς πίνακες.

Συμμετοχή στην απεργία θα έχουν ακόμη τραπεζικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί.

Στις κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Απεργούν ακόμη από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης οι δημοσιογράφοι.

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Παραλύουν και οι συγκοινωνίες

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναλυτικότερα, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα παραμείνουν τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Από τις 9.00 έως τις 17.00 θα κινηθεί ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Μετρό, ωστόσο δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Το τραμ θα κινηθεί από τις 06.00 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ .

Στάση εργασίας τις 12.00 έως τις 16.00 που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στο διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μεγάλο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων έχουν ανακοινώσει οι αεροπορικές εταιρείες, Aegean Airlines και Olympic Air.

Ειδικότερα, η Aegean ματαιώνει τις ακόλουθες πτήσεις: Από Αθήνα προς Σητεία, Σάμο, Κω, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη (2 πτήσεις), Χίο, Αλεξανδρούπολη (2 πτήσεις) και επιστροφή, από Θεσσαλονίκη προς Μυτιλήνη και Σάμο και επιστροφή.

Παράλληλα, αλλάζουν ώρα αναχώρησης 13 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού και 19 σκέλη πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου.

Απ' την πλευρά της Olympic Air, ακυρώνονται συνολικά 34 πτήσεις εσωτερικού, ενώ τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης στα ακόλουθα δρομολόγια: O.A. 910/911 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Θεσσαλονίκη 17.30, OA 156 Βιέννη-Αθήνα: Αναχώρηση από Βιέννη 13.35, OA 431/432 Αθήνα-Λάρνακα: Αναχώρηση από Αθήνα 07.40 και από Λάρνακα 10.05, OA 269/270 Αθήνα-Λονδίνο (Heathrow)-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Λονδίνο 19.00, OA 284 Λονδίνο (Gatwick)-Θεσσαλονίκη: Αναχώρηση από Λονδίνο (Gatwick) 11.05.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή