Στη Λιβύη τρία ελληνικά C-130

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 08:15
UPD:11:47

Τρία αεροσκάφη C-130 αναχώρησαν το πρωί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τις πόλεις Τρίπολη και Σάμπχα, για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Λιβύη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τρία αεροσκάφη C-130 αναχώρησαν το πρωί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τις πόλεις Τρίπολη και Σάμπχα, για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Λιβύη.

Στα αεροσκάφη επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και στελέχη από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, που συντονίζουν την επιχείρηση.

Λίγες ώρες πριν αναχώρησε από την Κρήτη η φρεγάτα Ψαρά, η οποία θα παραμείνει στα ανοιχτά της Λιβύης. Εν τω μεταξύ, σήμερα τα ξημερώματα αναχώρησαν από το λιμάνι της Βεγγάζης τα επιβατικά πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion, με Έλληνες και πολίτες τρίτων χωρών και αναμένονται στο λιμάνι του Ηρακλείου το μεσημέρι.

Στην περιοχή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκονται περίπου 300 Έλληνες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση επιβαινόντων, να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη στα τηλέφωνα (0021) 8213336978, (0021) 8213338563 ή, εναλλακτικά, με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο (0030) 2103681730.

Κρήτη: Συντονισμός υπηρεσιών εν όψει της άφιξης των 13.000 Κινέζων

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στην Κρήτη προκειμένου να υποδεχθούν τους πρώτους 4.600 περίπου Κινέζους, από τους 13.000 συνολικά, που αναμένονται να φθάσουν με δυο πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου από τη Λιβύη, για να επαναπατριστούν στη συνέχεια στη χώρα τους.

Οι Κινέζοι θα παραμείνουν μερικές ημέρες στην Κρήτη, έως ότου οργανωθεί η μεταφορά τους με ασφάλεια στην Κίνα, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών.

Η Πολιτική Προστασία, το λιμενικό σώμα, η αστυνομία, τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία του νησιού, βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στο Ηράκλειο βρίσκονται, ο Κινέζος πρέσβης και κινέζικη αντιπροσωπεία, οι οποίοι έχουν συνεχείς επαφές και συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τις αρμόδιες αρχές για τον συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή