Καταδικάζει ο Ομπάμα το αιματοκύλισμα στη Λιβύη

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 09:05
UPD:09:11

«Είναι επιτακτική ανάγκη οι λαοί του κόσμου να εκφρασθούν με μια φωνή, το αιματοκύλισμα και τα δεινά (στη Λιβύη) είναι σκανδαλώδη», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

A- A A+

Καταδίκασε ο Μπαράκ Ομπάμα τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης στη Λιβύη, χαρακτηρίζοντας εξοργιστικές και ανεπίτρεπτες τις επιθέσεις κατά των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών.

«Είναι επιτακτική ανάγκη οι λαοί του κόσμου να εκφρασθούν με μια φωνή, το αιματοκύλισμα και τα δεινά (στη Λιβύη) είναι σκανδαλώδη», είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε ακόμη ότι το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις πράξεις αυτές. «Πρέπει να του αποδοθούν ευθύνες για την ανικανότητά του να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που επισύρουν οι συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επιπλέον, έχοντας δεχθεί επικρίσεις για την χαμηλών τόνων αντίδρασή του στα γεγονότα στη Λιβύη, αναφέρθηκε επίσης στην εμπρηστική ομιλία του Μουάμαρ Καντάφι μία ημέρα πριν.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε «τις απειλές και τις διαταγές να πυροβολούνται οι ειρηνικοί διαδηλωτές και τις νέες τιμωρίες κατά του λιβυκού λαού».

Υπενθυμίζεται πως ο Λίβυος ηγέτης συνέκρινε τους διαδηλωτές με ποντίκια που πρέπει να συλληφθούν.

Οι νεκροί από τις διάρκειας 10 ημερών ταραχές υπολογίζονται πλέον στους 1000. Η εξέγερση προκάλεσε περισσότερους από 1.000 νεκρούς στη Λιβύη, δήλωσε χθες ο πρώην επικεφαλής των Πρωτοκόλλου του Μουαμάρ Καντάφι, Νούρι Ελ-Μισμάρι.

Την ίδια στιγμή, λόγω της κρίσης στη Λιβύη, οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν σε τέτοια επίπεδα, που απειλείται η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή