Σε λευκό κλοιό η χώρα

Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων σε πολλές περιοχές
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 01:39

A- A A+

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές.

Χιόνια έπεσαν στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αθήνα.

Η κυκλοφορία απαγορεύθηκε στη Λ. Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω καθώς και στην οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το 414ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, καθώς και στην Λ. Διόνυσου μέχρι την Ανοιξη.

Στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από το 4ο χλμ. προς Θήβα ενώ τα ΙΧ κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από νωρίς χθες το απόγευμα χιονίζει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στο δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου». Προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.

Εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο, που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα δόθηκε μετά τις 8 μ.μ. Λίγα λεπτά πριν από τις 10 χθες το βράδυ άνοιξε τελικά μια λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών από την Τραγάνα μέχρι το Μαρτίνο.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε ετοιμότητα για έκτακτα δρομολόγια

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που έχουν ως συνέπεια τον αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου σε διάφορα σημεία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει έκτακτες αμαξοστοιχίες, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού.

Κανονικά τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια των μετακινήσεων, λόγω ενδεχόμενης χιονόπτωσης ή παγετού, την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων την έχουν οι δήμαρχοι, αποφασίζοντας σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή