Στην κλήτευση μαρτύρων για τη «17 Νοέμβρη» προσανατολίζονται οι αρχές

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2002 07:16
A- A A+

Στην κλήτευση μαρτύρων εντός των επομένων ημερών για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», προσανατολίζονται - σύμφωνα με πληροφορίες - οι δικαστικές αρχές, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθούν συμπληρωματικές καταθέσεις από ορισμένους εκ των συλληφθέντων.

Σαράντα έξι επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης από το 1988 περιγράφει ο Σάββας Ξηρός στην προανακριτική απολογία του στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, η οποία είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Σημειώνεται, ότι, σε αυτήν αναφέρει πως τον Βρετανό ταξίαρχο Στήβεν Σώντερς εκτέλεσε ο Κουφοντίνας, ενώ προχθές στον ανακριτή ομολόγησε ότι τον σκότωσε ο ίδιος, καθώς μπλόκαρε το όπλο του Κουφοντίνα.

Ο Ξηρός, περιγράφει επίσης τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ως αρχηγό της οργάνωσης, που επέλεγε τους στόχους και κατηύθυνε τις επιχειρήσεις.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Τύπου, η επιστολή του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος συγχαίρει τον Ελληνα πρωθυπουργό για τις συλλήψεις βασικών μελών της «17 Νοέμβρη». Ο Τζωρτζ Μπους, υπογραμμίζει τη σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και εκφράζει την πεποίθηση, ότι εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα ενισχύεται η συνεργασία Αθήνας, Ουάσινγκτον, σε θέματα ασφάλειας.

Στον Κορυδαλλο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 14 προφυλακισμένοι για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», θα μπορούν να ενημερώνονται από σήμερα και από ραδιοφώνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή