Πολιτική
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2002 07:16

Στην κλήτευση μαρτύρων για τη «17 Νοέμβρη» προσανατολίζονται οι αρχές

Στην κλήτευση μαρτύρων εντός των επομένων ημερών για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», προσανατολίζονται - σύμφωνα με πληροφορίες - οι δικαστικές αρχές, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθούν συμπληρωματικές καταθέσεις από ορισμένους εκ των συλληφθέντων.

Σαράντα έξι επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης από το 1988 περιγράφει ο Σάββας Ξηρός στην προανακριτική απολογία του στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, η οποία είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Σημειώνεται, ότι, σε αυτήν αναφέρει πως τον Βρετανό ταξίαρχο Στήβεν Σώντερς εκτέλεσε ο Κουφοντίνας, ενώ προχθές στον ανακριτή ομολόγησε ότι τον σκότωσε ο ίδιος, καθώς μπλόκαρε το όπλο του Κουφοντίνα.

Ο Ξηρός, περιγράφει επίσης τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ως αρχηγό της οργάνωσης, που επέλεγε τους στόχους και κατηύθυνε τις επιχειρήσεις.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Τύπου, η επιστολή του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος συγχαίρει τον Ελληνα πρωθυπουργό για τις συλλήψεις βασικών μελών της «17 Νοέμβρη». Ο Τζωρτζ Μπους, υπογραμμίζει τη σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και εκφράζει την πεποίθηση, ότι εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα ενισχύεται η συνεργασία Αθήνας, Ουάσινγκτον, σε θέματα ασφάλειας.

Στον Κορυδαλλο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 14 προφυλακισμένοι για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», θα μπορούν να ενημερώνονται από σήμερα και από ραδιοφώνου.