Επίσκεψη Χ. Κλίντον σε Αίγυπτο-Τυνησία την επόμενη εβδομάδα

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 18:13
UPD:19:09

«Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να μεταβώ στο Κάιρο και στην Τύνιδα για να συζητήσω απ'ευθείας» με τους Αιγυπτίους και τους Τυνήσιους, ανέφερε η κ. Κλίντον.

A- A A+

Την Αίγυπτο και την Τυνησία θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, πραγματοποιώντας το πρώτο της ταξίδι στις χώρες αυτές μετά την πτώση των καθεστώτων τους υπό την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

«Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να μεταβώ στο Κάιρο και στην Τύνιδα για να συζητήσω απ'ευθείας» με τους Αιγυπτίους και τους Τυνήσιους, ανέφερε η κ. Κλίντον μιλώντας στα μέλη του Κογκρέσου.

Όπως σημείωσε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στη διάρκεια της επίσκεψή της θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με την Λιβυκή αντιπολίτευση.

«Έχουμε δρομολογήσει συναντήσεις με την αντιπολίτευση της Λιβύης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πρόκειται να συναντηθώ με ορισμένους από τους αντιπροσώπους της και στις ΗΠΑ και κατά την επίσκεψή μου την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσουμε αυτό που μπορούν να πράξουν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες», σημείωσε η ίδια.

Παράλληλα, η κ. Κλίντον υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει διεθνής συναίνεση σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη Λιβύη, τονίζοντας πως οποιαδήποτε μονομερής αμερικανική δράση θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

«Χωρίς διεθνή εξουσιοδότηση, εάν οι ΗΠΑ αναλάμβαναν μόνες τους δράση θα σήμαινε πως εισερχόμαστε σε μία κατάσταση της οποίας οι συνέπειες θα ήσαν απρόβλεπτες», ανέφερε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή