F1: Μηδενίστηκε η Sauber

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011 17:09
REUTERS/MICK TSIKAS

A- A A+

Την απόφαση να μηδενίσουν τη Sauber στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας πήραν οι αγωνοδίκες, καθώς διαπίστωσαν δυο παραβάσεις στον έλεγχο των μονοθεσίων της.

Οι δυο πιλότοι της Ελβετικής ομάδας, οι Σέρχιο Πέρεζ και Καμούι Κομπαγιάσι, είχαν τερματίσει στην έβδομη και την όγδοη θέση αντίστοιχα, συγκεντρώνοντας συνολικά δέκα βαθμούς, όμως δεν θα τους χαρούν καθόλου.

Μετά τα πρώτα πανηγύρια για την επιτυχία τους, έγινε γνωστό πως οι αγωνοδίκες ανακάλυψαν δυο παραβάσεις στα μονοθέσιά τους και κατά συνέπεια αποφάσισαν να τους ακυρώσουν. Και οι δυο αφορούν τις πίσω αναρτήσεις τους, αφού διαπιστώθηκε πως είχε αεροδυναμικά βοηθήματα μεγαλύτερα από το προβλεπόμενο όριο των κανονισμών.

Κερδισμένοι από το μηδενισμό της Sauber είναι οι Φελίπε Μάσα της Ferrari και Σεμπαστιάν Μπουεμί της Toro Rosso, που ανέβηκαν από μια θέση ο καθένας, στην έβδομη και όγδοη αντιστοίχως, αλλά και οι δυο πιλότοι της Force India, Αντριαν Σούτιλ και Πολ ντι Ρέστα, οι οποίοι κατά σειρά βρέθηκαν μέσα στην πρώτη 10αδα και κερδίζουν βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις