Τελική σύγκρουση στην Ακτή Ελεφαντοστού

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 11:23
REUTERS/EMMANUEL BRAUN

A- A A+

Πυρά βαρέων όπλων πυροβολικού ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο Αμπιτζάν, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, όπου οι δυνάμεις του αναγνωρισμένου από τη διεθνή κοινότητα προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλασάν Ουαταρά, συγκρούονται με τις δυνάμεις του αντιπάλου του Λοράν Γκμπαγκμπό, σε μία τελική επίθεση εναντίον των τελευταίων οχυρών του απερχομένου προέδρου.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Ουαταρά ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις, χωρίς να διευκρινίζεται εάν ο Λοράν Γκμπαγκμπό βρισκόταν εκεί. Την ίδια ώρα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γκμπαγκμπό βρίσκεται από χθες σε διαπραγματεύσεις για την παράδοσή του.

Τις πληροφορίες αυτές μετέφερε στο Radio France International ο διορισμένος από τον Αλασάν Ουαταρά πρέσβης της αφρικανικής χώρας στο Παρίσι, Αλί Κουλιμπαλί: «Θεωρώ ότι ο Λοράν Γκμπαγκμπό βρίσκεται εν ζωή. Μαθαίνω ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την παράδοσή του», δήλωσε ο διπλωμάτης. «Το Αμπιτζάν», πρόσθεσε, «έχει γίνει εστία φημολογίας και δεν θέλω να συμμετάσχω στην παραπληροφόρηση. Αυτό που μαθαίνω είναι ότι από χθες επιδιώκει διαπραγματεύσεις. Δεν είναι πολύ αργά», τονίζοντας παράληλα πως δεν γνωρίζει μέσω ποιού διαύλου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, ούτε εάν συμμετέχει μεσολαβητής σε αυτές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή