Συναίνεση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο ζητεί η κυβέρνηση

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 17:15
UPD:21:22

Ερωτηθείς εάν η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή του προγράμματος και εάν η ψήφισή του θα γίνει με απλή πλειοψηφία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η συναίνεση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων είναι ζητούμενο και απαραίτητο για να μπορούμε να πάμε πιο μπροστά».

A- A A+

Συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για το Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Σχέδιο 2012 - 2015, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες ζητεί η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα φέρει σε πέρας το έργο που της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός, «είτε θέλουν κάποιοι είτε όχι».

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως δεν πρόκειται για μια σειρά πρωτοβουλιών που απλά θα εξαγγείλει η κυβέρνηση, αλλά για το μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας στο πλαίσιο ενός γενικότερου εθνικού σχεδιασμού με προοπτικές πολύ βαθύτερες και βάζοντας συγχρόνως τους πυλώνες όπου θα αναπτυχθεί η κυβερνητική δραστηριότητα, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση και να έχει και μέλλον.

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή.

Ερωτηθείς εάν η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή του προγράμματος και εάν η ψήφισή του θα γίνει με απλή πλειοψηφία, επισήμανε ότι «η συναίνεση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων είναι ζητούμενο και απαραίτητο για να μπορούμε να πάμε πιο μπροστά».

Σημείωσε ωστόσο ότι «εμείς δεν πρόκειται να σταθούμε σε καμία άρνηση κανενός» και πρόσθεσε ότι πολλές πολιτικές δυνάμεις, «με πρώτη τη ΝΔ», επιδεικνύουν «μυωπική» στάση.

Ειδικά για τη ΝΔ υποστήριξε ότι «δεν αντιλαμβάνεται ούτε τις ευθύνες που είχε για το παρελθόν ούτε τις σημερινές της». Παραπέμποντας δε σε σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη, ανέφερε ότι «όποιος θέλει, ακολουθεί τη δική μας τακτική με τις δικές του προσεγγίσεις φυσικά» και ότι «όποιος δεν θέλει, μπορεί να μιλάει περί 'λαγού και χελώνας' και υπόλοιπων παραμυθιών, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι κανένας πλέον δεν παραμυθιάζεται».

Για τα υπόλοιπα κόμματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «με έναν εύπεπτο λόγο περί μνημονίου και ΔΝΤ και κινδυνολογίας προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αν δεν εξασφαλιστεί αυτή η συναίνεση, έκανε ακόμη λόγο για «ένα ακόμη σενάριο που κυκλοφορεί» και το οποίο «αυτοδιαψεύδεται», υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα εκλογών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή