Απαντήσεις Γ. Παπανδρέου στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 08:36

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με κοινό παρονομαστή το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, απαντά σήμερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

A- A A+

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με κοινό παρονομαστή το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, απαντά σήμερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ερωτά τον Πρωθυπουργό σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ σε ποσοστό κάτω του 51%, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η «άκρατη ιδιωτικοποίηση» της ΔΕΗ θα φέρει αύξηση των τιμολογίων δυο και τρεις φορές πάνω από όσο μπορεί να πληρώνει ο πιο φτωχός Έλληνας. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μίλησε για πλήρη ταύτιση απόψεων με τους συνδικαλιστές της Επιχείρησης, χαρακτηρίζοντας επιλογές πανικού τις επιλογές της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό με θέμα «την εκποίηση του δημόσιου πλούτου» κάνοντας λόγο για ένα γιγάντιο και αμφίβολης αποτελεσματικότητας πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

«... Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν παραδέχεται την αποτυχία, αλλά ετοιμάζει νέα μέτρα και ένα γιγαντιαίο και αμφίβολου αποτελεσματικότητας και συνταγματικότητας πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ» αναφέρει ο κ. Τσίπρας και διερωτάται:

«Ποια μεγαλύτερη καταστροφή πρέπει να συμβεί για να παραδεχτεί την παταγώδη αποτυχία του μνημονίου και να αρνηθεί την συνέχισή του;

Γιατί σχεδιάζει την εκχώρηση και ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας κερδοφόρων επιχειρήσεων (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ ) αλλά και εκτάσεων γης ανεκτίμητης αξίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών (Ελληνικό) έναντι πινακίου φακής, με απευθείας αναθέσεις και αδιαφανείς διαδικασίες;

Τι απέγινε η προσωπική του δέσμευση ότι με νόμο θα απαγορεύσει την πώληση δημόσιας γης;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή