Πολιτική
Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 08:36

Απαντήσεις Γ. Παπανδρέου στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με κοινό παρονομαστή το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, απαντά σήμερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με κοινό παρονομαστή το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, απαντά σήμερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ερωτά τον Πρωθυπουργό σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ σε ποσοστό κάτω του 51%, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η «άκρατη ιδιωτικοποίηση» της ΔΕΗ θα φέρει αύξηση των τιμολογίων δυο και τρεις φορές πάνω από όσο μπορεί να πληρώνει ο πιο φτωχός Έλληνας. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μίλησε για πλήρη ταύτιση απόψεων με τους συνδικαλιστές της Επιχείρησης, χαρακτηρίζοντας επιλογές πανικού τις επιλογές της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό με θέμα «την εκποίηση του δημόσιου πλούτου» κάνοντας λόγο για ένα γιγάντιο και αμφίβολης αποτελεσματικότητας πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

«... Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν παραδέχεται την αποτυχία, αλλά ετοιμάζει νέα μέτρα και ένα γιγαντιαίο και αμφίβολου αποτελεσματικότητας και συνταγματικότητας πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ» αναφέρει ο κ. Τσίπρας και διερωτάται:

«Ποια μεγαλύτερη καταστροφή πρέπει να συμβεί για να παραδεχτεί την παταγώδη αποτυχία του μνημονίου και να αρνηθεί την συνέχισή του;

Γιατί σχεδιάζει την εκχώρηση και ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας κερδοφόρων επιχειρήσεων (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ ) αλλά και εκτάσεων γης ανεκτίμητης αξίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών (Ελληνικό) έναντι πινακίου φακής, με απευθείας αναθέσεις και αδιαφανείς διαδικασίες;

Τι απέγινε η προσωπική του δέσμευση ότι με νόμο θα απαγορεύσει την πώληση δημόσιας γης;»