Ευρωλίγκα: Ώρα μηδέν για το Final Four της Βαρκελώνης

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 10:00
UPD:14:02
A- A A+

Το πλέον καθοριστικό βήμα για την επιστροφή του στο θρόνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ καλείται να κάνει απόψε ο Παναθηναϊκός (19:00, NET, NS1, liveblogging naftemporiki.gr), επικρατώντας της φιλόδοξης, αλλά άσημης Σιένα, στον πρώτο από τους δυο ημιτελικούς του Final Four της Βαρκελώνης.

Οι «πράσινοι» τη φετινή σεζόν αμφισβητήθηκαν όσο καμία άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, όμως μετά την εκπληκτική τους πρόκριση στα play off επί της διοργανώτριας Μπαρτσελόνα κατάφεραν να γίνουν και πάλι τα φαβορί της διοργάνωσης.

Το δέος που προκαλούν, άλλωστε, τα πέντε ευρωπαϊκά, που έχουν κατακτήσει ως σύλλογος (και επτά συνολικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους για να τους αμφισβητήσουν.

Μεγάλο λάθος, βέβαια, θα ήταν και από την πλευρά των «πρασίνων» να αμφισβητήσουν τη Σιένα, που μπορεί να μην έχει τους τίτλους, άλλα κάθε άλλο παρά άπειρη είναι από παιχνίδια τέτοιο επιπέδου. Ο Ολυμπιακός, που το έκανε αυτό, το πλήρωσε πολύ ακριβά, αφού αντί να είναι εκείνος ο σημερινός αντίπαλος του Παναθηναϊκού, τώρα παρακολουθεί το Final Four από την Αθήνα.

Οι Ιταλοί μοιάζουν σε στυλ παιχνιδιού με το «τριφύλλι», όμως αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι η επιμονή τους στην πολύ σκληρή άμυνα. Αυτήν έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του Ομπράντοβιτς και θεωρούν, πως άμα καταφέρουν να την αντιμετωπίσουν, τότε θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ διασταυρώνουν τα ξίφη τους (22:00, NET) στον άλλο ημιτελικό του Palau Sant Jordi.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις