Ευρωλίγκα: Το άγχος του Σάτο και το σκληρό παιχνίδι της Σιένα

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011 20:58
UPD:24/05/2011 16:36
A- A A+

Βαρκελώνη,

Ο Ρομέιν Σάτο μπορεί να μην έχει καταφέρει να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον φετινό Παναθηναϊκό, όμως πριν την τελευταία προπόνηση των «πρασίνων» για τον αυριανό ημιτελικό του Final Four με τη Σιένα όλα τα φώτα ήταν πάνω του.

Ο λόγος, που ο Κεντροαφρικανός γκαρντ βρέθηκε έτσι ξαφνικά στο κέντρο του ενδιαφέροντος, δεν είναι άλλος από το γεγονός, πως μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στον ιταλικό σύλλογο.

Στα τέσσερα χρόνια, που φόρεσε τη φανέλα της Σιένα, κατάφερε να βγει από την αφάνεια και να κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα Ιταλίας. Την τελευταία του, μάλιστα, σεζόν αναδείχθηκε και MVP. Επόμενο είναι να ξεσηκώνει πολλά και διάφορα συναισθήματα, τώρα που καλείται να «σκοτώσει» την ομάδα της καρδιάς του.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση για εμένα. Επιστρέφω σε ένα Final Four και να παίζω κόντρα στην πρώην μου ομάδα», παραδέχεται και ο ίδιος. «Έδωσα κάποιες πληροφορίες στους τωρινούς μου συμπαίκτες, όμως αυτό φυσικά είναι το λιγότερο. Είδαμε στο βίντεο τους αντιπάλους και έχουμε δουλέψει σκληρά γι' αυτό το παιχνίδι, προσθέτει.

Όλοι στον Παναθηναϊκό κατανοούν τη θέση του, αλλά δεν διστάζουν να παραδεχθούν, πως πλέον κάνει ότι είναι δυνατόν για να ενισχύσει τη νυν του ομάδα.

«Έχει προσπαθήσει να μας μιλήσει για τα χαρακτηριστικά της πρώην του ομάδας. Είναι αυτό μεγάλη βοήθεια για εμάς, καθώς ξέρει καλά τους αντιπάλους μας», εξηγεί ο Στράτος Περπέρογλου.

Για τους πρώην συμπαίκτες του, πάλι, η μεγάλη δυσκολία είναι να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους πάνω σε έναν παίκτη, που μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν με το μέρος τους. «Το να παίζω κόντρα στον Σάτο είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα. Είχαμε κάποιες κόντρες τα περασμένα χρόνια, αλλά πλέον είναι αντίπαλος και μάλιστα πολύ καλός», σημειώνει ο πάουερ φόργουορντ της Σιένα Ντέιβιντ Μος.

Καλάθης: Σκληρή ομάδα η Σιένα

Στο σκληρό παιχνίδι της Σιένα στάθηκε στις δικές του δηλώσεις ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έδειχνε πανευτυχής, που αγωνίζεται στο πρώτο Final Four της καριέρας του.

NAFTEMPORIKI.GR
N. Kαλάθης: Σκληρή ομάδα η Σιένα

N. Kαλάθης: Σκληρή ομάδα η Σιένα

«Είναι μια πολύ σκληρή ομάδα και καλά προπονημένη. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τους τα λάθη. Προφανώς και είναι το σημαντικότερο παιχνίδι για εμάς στη σεζόν. Ήρθαμε εδώ έτοιμοι για να παίξουμε. Για εμένα είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία, γιατί είναι το πρώτο μου Final Four. Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα», σημειώνει.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Ίαν Βουγιούκας, που προέβλεψε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

NAFTEMPORIKI.GR
Ι. Βουγιούκας: Θα κριθεί στις λεπτομέρειες

Ι. Βουγιούκας: Θα κριθεί στις λεπτομέρειες

«Πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι και μπούμε από την αρχή δυνατά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ελέγξει το ριμπάουντ για να καταφέρουμε να ελέγξουμε το ρυθμό. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Τέτοια ματς κρίνονται στη λεπτομέρεια. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Λαβρίνοβιτς: Εξοντωτική άμυνα για να τα καταφέρουμε

Ο Παναθηναϊκός ως αντίπαλος με τόσες επιτυχίες, προκαλεί δέος στους αντιπάλους του. Αυτό φαίνεται και στις απαντήσεις που δίνουν, με τον σέντερ της Σιένα, Κριστόφ Λαβρίνοβιτς, να τονίζει, πως μόνο με το τέλειο παιχνίδι, η ομάδα του θα έχει ελπίδες για τη νίκη.

NAFTEMPORIKI.GR
Κρ. Λαβρίνοβιτς: Εξοντωτική άμυνα για να τα καταφέρουμε

Κρ. Λαβρίνοβιτς: Εξοντωτική άμυνα για να τα καταφέρουμε

«Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα με έναν πολύ μεγάλο προπονητή. Για να τους κερδίσουμε πρέπει να κάνουμε τα πάντα σωστά στην άμυνα και τα πάντα σωστά στην επίθεση», υποστηρίζει, τονίζοντας πάντως πως αυτός και οι συμπαίκτες του γνωρίζουν καλά το «τριφύλλι».

«Ξέρουμε καλά όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Όχι μόνο τον Σάτο. Δεν είναι ότι παίξαμε μαζί τους μια φορά πριν δυο ή τρία χρόνια. Παίζουμε συνεχώς. Πρέπει να παίξουμε εξοντωτική άμυνα. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε κάποιες ελπίδες».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις