Στο υπουργικό τα μέτρα για το κέντρο της Αθήνας

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 09:10
UPD:15:36

Η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και τα μέτρα που απαιτείται να ληφθούν για την αντιμετώπισή της, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό στις 6 μ.μ.

A- A A+

Η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και τα μέτρα που απαιτείται να ληφθούν για την αντιμετώπισή της, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό στις 6 μ.μ. Μία ώρα νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου θα δεχθεί το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος θα παραστεί και στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, τα αποτελέσματα αλλά και τη δέσμη των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης θα παρουσιάσει στο υπουργικό ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Την κεντρική εισήγηση για τα μέτρα θα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, τα μέτρα της κυβέρνησης θα είναι χωροταξικά, με στόχο την αναζωογόνηση των γειτονιών του κέντρου, αστυνομικά με ένταση και αυστηροποίηση των ελέγχων, και συνολικής αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών, με την εφαρμογή προγραμμάτων επαναπατρισμού τους.

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Όπως τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς κυκλώματα εκμετάλλευσης ναρκωτικών, πορνείας, λαθρομεταναστών και εκβιαστών έχουν καταστήσει συγκεκριμένες γειτονιές της πρωτεύουσας απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους τουρίστες».

«Η κατάσταση αυτή έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική ζωή στην περιοχή του κέντρου», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρέμειναν απλά σχέδια επί χάρτου, οι κατά καιρούς μεγαλεπήβολες διακηρύξεις της».

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για προβλήματα στην ελληνική αστυνομία που αυξάνονται και καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Χθες, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στα κρούσματα βίας στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε πως απαιτείται να τεθεί ένα τέρμα στο διαχρονικό πρόβλημα εγκατάλειψης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας στο έγκλημα.

Ο κ. Κουβέλης πρότεινε να προωθηθεί, με συντεταγμένο και αποτελεσματικό τρόπο η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, μέσα από συνδυασμένες παρεμβάσεις και αναπλάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές και την επαναφορά της ζωής στο κέντρο, με την παρουσία της αστυνομίας και την εφαρμογή του νόμου.

Στο μεταξύ, κυβέρνηση και ΝΔ επιβεβαίωσαν, χθες, πληροφορίες περί τηλεφωνικής επικοινωνίας του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την περασμένη Τετάρτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή