Την παραίτηση του Χρ. Παπουτσή ζητεί η ΝΔ

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 14:52
UPD:15:12

A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Όπως τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς κυκλώματα εκμετάλλευσης ναρκωτικών, πορνείας, λαθρομεταναστών και εκβιαστών έχουν καταστήσει συγκεκριμένες γειτονιές της πρωτεύουσας απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους τουρίστες».

«Η κατάσταση αυτή έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική ζωή στην περιοχή του κέντρου», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρέμειναν απλά σχέδια επί χάρτου, οι κατά καιρούς μεγαλεπήβολες διακηρύξεις της».

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για προβλήματα στην ελληνική αστυνομία που αυξάνονται και καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο επέρριψε «τεράστιες ευθύνες» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την τελευταία εξτρεμιστική επίθεση κουκουλοφόρων έξω από το αστυνομικό τμήμα στην οδό Καλλιδρομίου, ζητώντας ουσιαστικά την παραίτηση του κ. Παπουτσή.

«Υπάρχει ακόμα υπουργός;» διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση αν επίσημα η ΝΔ ζητεί την παραίτηση Παπουτσή.

«Την ώρα που η Αστυνομία, με τα πενιχρά μέσα που της έχουν αφήσει, με την αλόγιστη πολιτική τους, έχει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα, την εξτρεμιστική δραστηριότητα, την ανομία, ο κ. Παπουτσής με δημόσιες δηλώσεις απαξιώνει το έργο της, δίνει λαβή σε ακραία και εξτρεμιστικά στοιχεία και πλήττει το ηθικό των αστυνομικών. Φαίνεται ότι ο υπουργός προτάσσει κομματικές σκοπιμότητες και όχι τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών. Και αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Ειναι αδιανόητο» πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή