Θύμα συνωμοσίας ο Στρος-Καν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 07:49

Θύμα συνωμοσίας είναι ο Ντομινίκ Στρος-Καν για την πλειονότητα των Γάλλων-ποσοστό 57%- ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού σε βάρος καμαριέρας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

A- A A+

Θύμα συνωμοσίας είναι ο Ντομινίκ Στρος-Καν για την πλειονότητα των Γάλλων-ποσοστό 57%- ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού σε βάρος καμαριέρας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Αντιθέτως, το 32% των ερωτηθέντων εκτιμά, ότι, ο σοσιαλιστής πολιτικός που θεωρείτο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία, δεν είναι θύμα συνωμοσίας, ενώ το 11% δεν εξέφρασε γνώμη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τα μέσα ενημέρωσης BFM-TV, RMC και 20 Minutes.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το 70% πιστεύει πως πρόκειται για συνωμοσία σε βάρος του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το 23% δεν συμμερίζεται την άποψη αυτή και το 7% δεν έχει γνώμη.

Εξάλλου το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί η πολιτική έχει σε γενικές γραμμές ένα ρόλο στην υπόθεση αυτή, ενώ το 38% πιστεύει το αντίθετο. Σύμφωνα με το 57% των ερωτηθέντων, η ηγεσία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος "μάλλον ευθύνεται" γι αυτό, άποψη που δεν συμμερίζεται το 31%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά στις 16 Μαΐου σε εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.007 ερωτηθέντων, ηλικίας από 18 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή