Στο δικαστήριο ο Στρος-Καν

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 17:45
UPD:19:55
A- A A+

Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν έφτασε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους ή όχι, δήλωσε πηγή της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι καλά στην υγεία του και αισιόδοξος» δήλωσε ο δικηγόρος τους. «ίναι αθώος. Ελπίζουμε ότι θα εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του, σήμερα ή αύριο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» πρόσθεσε.

Η ακρόαση στην διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί η αίτηση για την υπό όρους αποφυλάκιση του Ντομινίκ Στρος Καν θα γίνει στις 21:15, ώρα Ελλάδας.

Εναντίον του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έχουν απαγγελθεί επτά κατηγορίες -ανάμεσα τους για απόπειρα βιασμού και καταναγκαστική κράτηση μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel στις 14 Μαΐου. Προφυλακίστηκε την Δευτέρα μετά από εντολή της δικαστού Μελίσα Τζάκσον, που αρνήθηκε να τον αποφυλακίσει, παρά την προσφορά εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων, επικαλούμενη τον κίνδυνο διαφυγής του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή