Γ. Παπανδρέου: Κοινά σημεία σε πολλές προτάσεις

Μεγάλο διακύβευμα η κοινωνική συνοχή, τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 10:31
UPD:20:04

A- A A+

Την ανάγκη μίας εθνικής συνεννόησης στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα, επανέλαβε κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα πως από τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς προκύπτει ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος σε πολλές προτάσεις.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για κοινή βούληση να προχωρήσουμε μπροστά και να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ώστε να μη βρεθεί η Ελλάδα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Παπανδρέου

Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Παπανδρέου

Αυτό που χρειάζεται, τόνισε, είναι οι προτάσεις να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε στην ανάγκη προστασίας των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων, καθώς όπως είπε, ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν και έχουν εξαντληθεί τα όριά τους.

Το μεγάλο διακύβευμα είναι η κοινωνική συνοχή που απαιτεί αυτή τη στιγμή εθνική συνεννόηση, υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας. Τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε, παρατήρησε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Γι αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος, να έχουμε ανάπτυξη και να προστατεύσουμε τους αδύναμους, απάντησε ο κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο «να επιστρέψει η Ελλάδα σε μία εποχή που μπορεί ακόμα και να φτάσει και πάλι στο φάσμα της χρεοκοπίας, το οποίο βέβαια θα χτυπήσει πρώτα απ'όλα και κύρια τους αδύναμους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή