Γαλλία: Προς ανακοίνωση της υποψηφιότητας Λαγκάρντ για το ΔΝΤ

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 12:13

Την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου σήμερα ανακοίνωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την οποία, σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΔΝΤ.

A- A A+

Την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου σήμερα ανακοίνωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την οποία, σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΔΝΤ, αφού επιτεύχθηκε συναίνεση στους κόλπους της ΕΕ.

Η συνέντευξη Τύπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 9.45 GMT (12.45 ώρα Ελλάδας). «Η κ. Λαγκάρντ πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της. Είναι όλα ξεκάθαρα τώρα στην ευρωπαϊκή πλευρά, έχουμε καταλήξει σε συναίνεση», ανέφερε διπλωματική πηγή στο Reuters.

Πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Βρετανία και η Ιταλία έχουν ήδη υποστηρίξει δημοσίως την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ οι αναδυόμενες οικονομίες των χωρών της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) κατήγγειλαν χθες επισήμως την πρόθεση της Ευρώπης να διατηρήσει τη θέση.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι αρμόδιοι επικεφαλής του ΔΝΤ για την Κίνα, τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Νότια Αφρική και την Ρωσία, κατέκριναν Ευρωπαίους αξιωματούχους που εμμένουν στη θέση πως ο διάδοχος του Ντομινίκ Στρος-Καν θα πρέπει να είναι Ευρωπαίος.

Οι ονομαζόμενες χώρες BRICs ζήτησαν με την κοινή τους ανακοίνωση «να εγκαταλειφθεί η απαρχαιωμένη άγραφη συνήθεια με βάση την οποία αξιώνεται να προέρχεται απαραιτήτως από την Ευρώπη ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή