Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από τον τελικό του Γουέμπλεϊ

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 14:58
UPD:15:57

40 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της 2ης Ιουνίου του 1971, όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στο Γουέμπλεϊ τον Αγιαξ και γι' αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης.

A- A A+

40 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της 2ης Ιουνίου του 1971, όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στο Γουέμπλεϊ τον Αγιαξ και γι' αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για την επέτειο στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού.

Παρόντες ήταν όλοι οι εν ζωή άσοι του «τριφυλλιού» από εκείνο το παιχνίδι, αλλά και εκπρόσωποι των παλαιμάχων του «Αίαντα». Πιο συγκεκριμένα για τους «πράσινους» ήταν εκεί οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Φραγκίσκος Σούρπης, Ανθιμος Καψής, Αριστείδης Καμάρας, Γιάννης Τομαράς, Χάρης Γραμμός, Τότης, Φυλακούρης, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Ελευθεράκης, Βασίλης Κωνσταντίνου, Δημήτρης Καλλιγέρης, Γιώργος Δεληγιάννης, Κώστας Αθανασόπουλος, Γιώργος Χατζηανδρέου, Γιώργος Γονιός, Πέτρος Σπανόπουλος και Τάκης Παπαδημητρίου, ενώ τον Αγιαξ εκπροσώπησαν οι Μιούρεν, Μπάρι και Χουρσόφ.

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στη μνήμη των εκλιπόντων Φέρεντς Πούσκας, Γαβρίλο Γαζή, Λάκη Πετρόπουλο, Μήτσο Δημητρίου και του στελέχους της τότε διοίκησης Δημήτρη Αγναντιάδη.

Ο εκ των μεγαλομετόχων της «πράσινης» ΠΑΕ, Αδαμάντιος Πολέμης, βρέθηκε και αυτός στην εκδήλωση, προκειμένου να δώσει τιμητικές πλακέτες σε όλους τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που έπαιξαν στον τελικό του Λονδίνου.

Την πλακέτα για τον Φέρεντς Πούσκας παρέλαβε ο πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και για τον Γαβρίλο Γαζή η σύζυγος του. Τιμήθηκαν και ο βοηθός του προπονητή του Παναθηναϊκού, Νίκος Τζουνάκος και ο μεταφραστής του Νίκος Σακούλης.

Τη φανέλα του στον Μιούρεν παρέδωσε ο Αριστείδης Καμάρας για να τοποθετηθεί στο μουσείο του Αγιαξ, ενώ τις δυο φανέλες που έχει στην κατοχή του από τον τελικό παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Δόγας, που κάλυψε τότε το παιχνίδι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις