Αντιδράσεις για τη χθεσινή ομοβροντία στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 15:06
UPD:16:04
A- A A+

Διάλογοι όπως αυτοί στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, ξεσηκώνουν την «πλατεία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. για τη χθεσινή ομοβροντία από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για δικαίωση των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά από τις αντιδράσεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Για «δήθεν αγανακτισμένους» έκανε λόγο το ΚΚΕ. Πυρά ΔΗΣΥ κατά των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων.

ΝΔ: Δικαίωση Σαμαρά οι αντιδράσεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας τις χθεσινές αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για δικαίωση των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά. «Με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου, ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έρχονται στα λόγια μας, αναγνωρίζοντας πόσο δίκιο είχε ο κ. Σαμαράς», υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι «την ώρα που η κυβέρνηση ζητά αόριστα συναίνεση από την αντιπολίτευση για να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της, δεν έχει τη συναίνεση των βουλευτών που τη στηρίζουν», με το μισό ΠΑΣΟΚ να στρέφεται εναντίον του άλλου μισού.

ΚΚΕ: Δήθεν αγανακτισμένοι και διαφωνούντες

Για δήθεν αγανακτισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δήθεν διαφωνούντες σε ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. κάνει λόγο από την πλευρά του το ΚΚΕ, καλώντας το λαό να βγάλει επιτέλους τα σωστά συμπεράσματα.

«Οι δήθεν αγανακτισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά του μνημονίου και οι δήθεν διαφωνούντες ΝΔ, ΛΑΟΣ που αξιώνουν επαναδιαπραγμάτευσή του για να γίνει καλύτερο, επικεντρώνουν την όλη τους κριτική μόνο στο ζήτημα της άμεσης φορολογίας. Αφήνουν εντελώς έξω από την κριτική τους τους κύριους στόχους του μνημονίου των νέων βάρβαρων μέτρων που είναι η ισοπέδωση μισθών, εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιώματα, το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και επιχειρήσεων και άλλα. Καθόλου τυχαίο, αφού συμφωνούν», σημειώνει με νόημα το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Είναι καιρός ο λαός να βγάλει σωστά συμπεράσματα και να τελειώνει με τις αυταπάτες. Ο εμπαιγμός απ' τα κόμματα της πλουτοκρατίας δεν έχει τέλος, όπως δεν έχουν και τα άγρια μέτρα».

Γ. Καρατζαφέρης: Ερχεται το Μεσοπρόθεσμο και η μισή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί

Η μισή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί για το Μεσοπρόθεσμο και διάλογοι όπως αυτοί που ακούστηκαν στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, ξεσηκώνουν την «πλατεία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. για την χθεσινή ομοβροντία από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Εμείς δεν ψηφίζουμε τίποτα από μία τέτοια κυβέρνηση που τώρα την είδαμε στην πράξη ότι δεν μπορεί», ξεκαθάρισε ο κ. Καρατζαφέρης με αφορμή τις προτάσεις να σπάσει το Μεσοπρόθεσμο σε επιμέρους τμήματα για στηρίξουν κάποια τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανικανότητα.

«Όταν εννέα ώρες ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η "πλατεία" το βλέπει. Δεν υπάρχει ούτε ελπίδα, ούτε αποτέλεσμα. Γελάνε οι Βρυξέλλες», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης κατά την παρέμβασή του και διερωτήθηκε: «Είναι σοβαρός διάλογος αυτός που έγινε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με την τελευταία να λέει ότι την κοίταζε σαν UFO ο υπουργός»;

«Αυτά», τόνισε, «ακούει η πλατεία και λέει "Ορμήστε, αυτοί είναι ασόβαροι". Αυτά ξεσηκώνουν την πλατεία».

«Πλατεία και πελατεία. Τις χωρίζει μόνο ένα "ε". Η "πελατεία" βγήκε στη πλατεία, γιατί δεν μπορεί πια να ικανοποιηθεί. Κι εμείς την ακούμε παθητικά. Όμως, έχετε καταλάβει ότι, 15 μέρες τώρα, δεν μπορούν να κινηθούν τα μαγαζιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Ποιος θα πληρώσει αύριο τα ενοίκια, τα γραμμάτια και τις επιταγές στα μαγαζιά αυτά; Και θα μπουν στον Τειρεσία. Μαραίνεται το εμπόριο», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις με αφορμή το Μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα.

ΔΗΣΥ: Εθνική συνεννόηση ή προσφυγή στις κάλπες

Απαιτείται εθνική συνεννόηση, αλλιώς τη λύση πρέπει να δώσει ο λαός με προσφυγή στις κάλπες, επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή το χθεσινό σφυροκόπημα της κυβέρνησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις πιέσεις που δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Παρίσι.

«Σχεδόν ταυτόχρονα, η κυβέρνηση σφυροκοπήθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές της και ο κ. Σαμαράς στο εξωτερικό από τους ομοϊδεάτες εταίρους μας. Κοινή συνισταμένη και των δύο πολιτικών ηγεσιών είναι ότι συνεχίζουν να πιστεύουν σε έναν μόνο θεό, στο πολιτικό κόστος», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου και διερωτήθηκε: «Πόσα χαστούκια πρέπει να δώσει η πραγματικότητα στους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά μέχρι να αντιληφθούν επιτέλους το καθήκον τους απέναντι στην Ελλάδα»;

«Ο χρόνος τελειώνει. Η Ελλάδα άμεσα, χρειάζεται εθνική συνεννόηση, αλλιώς τη λύση πρέπει να δώσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός με την προσφυγή στις κάλπες», κατέληξε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή