Γ. Παπανδρέου: Να υπερβούμε τα κομματικά τείχη

Νέα έκκληση για εθνική συνεννόηση
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 18:38
UPD:23:53
A- A A+

Νέα έκκληση στις ηγεσίες όλων των κομμάτων για συνεργασία και εθνική συνεννόηση απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, με δηλώσεις του για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε, με τη εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε από κοινού με τους εταίρους μας. «Καλώ και πάλι όλους, μέχρι την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, αλλά και μετά, να καταθέσουν καθε χρήσιμη πρότασή τους...αρκεί οι προτάσεις να είναι εφικτές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές συγκλίσεις και τόνισε ότι με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε-εκείνες τις λύσεις που προκρίνουμε-από κοινού με τους εταίρους μας.

Κάλεσε μάλιστα τα κόμματα να δουλέψουν με κοινές ομάδες εργασίας, να επιλέξουν πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις και να επεξεργαστούν κοινές προτάσεις.

«Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε όλους να δείξουν όλοι την απαραίτητη στάση ευθύνης.

Αναφερόμενος και στο μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα, επισήμανε πως υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο «για το μέλλον μας ... το οποίο περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές παντού».

Σημείωσε ακόμη πως «μπροστά μας έχουμε μια νέα, δύκολη, σκληρή διαπραγμάτευση» και δεσμεύτηκε ότι στην επικείμενη σύνοδο κορυφής θα κάνει το καθήκον του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε πως αν η χώρα μας πάει με πρόγραμμα ευρύτερης αποδοχής αυτό θα αποτελέσει εγγύηση για τους εταίρους μας και θα επιτύχουμε πιο ισχυρό αποτέλεσμα.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε τις δυσκολίες που περνά η ελληνική οικογένεια, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η έξοδος από την κρίση είναι στο χέρι μας». «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη στη μέση της διαδρομής», υπογράμμισε.

«Πάμε να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Για το καλό της Ελλάδας. Για το αύριο των παιδιών μας», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Αντ. Σαμαράς: Συστράτευση μόνο για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Η μόνη συστράτευση που έχει νόημα είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, απαντά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη νέα έκκληση του Πρωθυπουργού για εθνική συνεννόηση.

Σε δήλωσή του σχετικά με το διάγγελμα του κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα, για να πει τα...ίδια που είχε πει και τότε!»

«Η πολιτική εκείνη απέτυχε! Η ίδια συνταγή συνεχίζεται! Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκεται η χώρα. Η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της», υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς.

Υποστηρίζει ακόμη ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που πρότεινε η ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει», τονίζει.

«Ξέρω ότι η ελληνική κοινωνία ζει με αγωνίες και αβεβαιότητα. Ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν να μείνω όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές. Ξέρω ότι η συστράτευση πρέπει να δίνει προοπτική και αισιοδοξία. Γι’ αυτό και η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

ΚΚΕ: Κλιμακώνεται ο πόλεμος κατά του λαού

«Δεν χρειαζόταν διάγγελμα για να καλέσει ο Γ. Παπανδρέου τη ΝΔ, τον Καρατζαφέρη, τη Μπακογιάννη και τους άλλους πρόθυμους να τον στηρίξουν πιο φανερά στον πόλεμο που κλιμακώνει κατά του λαού», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Όπως υποστηρίζει, ο στόχος του κ. Παπανδρέου «είναι να εκβιάσει και να εξαπατήσει το λαό ότι η πτώχευσή του γίνεται για το καλό του και το καλό της πατρίδας».

«Ήρθε ο καιρός ο λαός να τους απαντήσει: Καμιά συναίνεση, συμπόρευση με το ΚΚΕ, οργάνωση, αντεπίθεση, ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους και της εξουσίας των μονοπωλίων», καταλήγει το ΚΚΕ.

ΛΑΟΣ: Kαμία εμπιστοσύνη σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα

«Οι προθέσεις φαίνονται αγνές. Ποιος όμως θα τις υλοποιήσει; Ο ίδιος και η κυβερνητική παρέα του ''εμετρήθησαν'', ''ζυγίσθησαν'' και ''ευρέθησαν ελλιπείς''», σημειώνει ο ΛΑΟΣ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «ο ελληνικός λαός δεν έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα. Και απ΄ ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη, είτε τον απειλεί, είτε τον καλοπιάνει ο κ. Παπανδρέου».

Σύμφωνα με το ΛΑΟΣ, «η μόνη πρόταση που έχει απήχηση είναι μια εθνική κυβέρνηση με ό,τι καλύτερο διαθέτει ο τόπος και εκτός κοινοβουλίου, με ένα νέο πρόγραμμα απόδρασης από την κρίση, χωρίς δεσμεύσεις και ομηρίες από καμία κατεύθυνση».

ΣΥΝ: O Γ. Παπανδρέου κάνει πως δεν την καταλαβαίνει τη γνώμη του λαού

Η μοναδική συναίνεση που δίνεται απλόχερα στον πρωθυπουργό είναι αυτή της τρόικας και των τραπεζιτών, σχολίασε ο Συνασπισμός.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε προστίθεται πως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου «τη γνώμη του ελληνικού λαού την ακούει καθημερινά στις πλατείες, στους δρόμους και τους χώρους εργασίας, αλλά κάνει πως δεν την καταλαβαίνει». «Όσον αφορά στην επίκλησή του στον πατριωτισμό, ο πρωθυπουργός προσβάλλει το περιεχόμενο του όταν γίνεται στο όνομα της πολιτικής του μνημονίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοκρατική Συμμαχία: Επιβεβλημένη η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Τη θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας περί επιβεβλημένης συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Οικονόμου. Πρόσθεσε πως «στην περίπτωση που μέσα από σοβαρές αλλαγές, που είναι απαραίτητες, η συνεργασία αυτή καταστεί εφικτή, τότε η εθνική συνεννόηση την οποία η Δημοκρατική Συμμαχία πρώτη είχε ζητήσει, μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, ο τόπος πρέπει άμεσα να οδηγηθεί σε εκλογές».

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Συστηματική καταδίκη των Ελλήνων

«Ο Πρωθυπουργός, χωρίς συναίσθηση των λόγων και των πράξεων του απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι μάλλον μιλά άλλη γλώσσα από αυτήν που αισθάνεται και ορίζει ο ελληνικός λαός», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πανελληνίου Αρματος Πολιτών.

Σύμφωνα με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, ο κ. Παπανδρέου «παρουσίασε το πιο οδυνηρό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής για τον τόπο, ως το πλέον συστηματικό και λεπτομερές για την επάνοδο της οικονομίας».

«Συστηματική και λεπτομερής είναι η καταδίκη που υποχρεώνει η κυβέρνηση τους Έλληνες και τη Νέα Γενιά» σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «στις παρούσες συνθήκες καμία κρίση δεν μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία. Μετά την κατάργηση των κομματικών δικλίδων οι Έλληνες θα ακυρώσουν και το Μνημόνιο-2 στην πράξη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή