Παραλύουν την Τετάρτη δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Κανονικά οι αερομεταφορές
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 06:41
UPD:16:25
REUTERS/YIORGOS KARAHALIS

A- A A+

«Κατεβάζουν ρολά» αύριο τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των δύο συνδικάτων θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια προγραμματίζει το ΠΑΜΕ. Κινητοποιήσεις σχεδιάζει και το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που δίνει ραντεβού για τις 7 το πρωί της ίδιας μέρας στο Σύνταγμα.

Στη γενική απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με 24ωρη απεργία συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και η ΟΤΟΕ, ενώ θα απεργήσουν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν εν τω μεταξύ τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, ύστερα από τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν επίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, καλώντας τα μέλη τους να δώσουν το παρών στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Ταυτόχρονα προαναγγέλλουν νέα απεργιακή κινητοποίηση και παρουσία στο Σύνταγμα την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία έχει καλέσει τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία και συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης.

Στην απεργία συμμετέχει και ο εμπορικός κόσμος της χώρας έπειτα από σχετική απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Ετσι όλα τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν αύριο κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.

Στο πλαίσιο εξάλλου της συμμετοχής του επιχειρηματικού κόσμου στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομορων Νομών και Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζουν σε κοινή τους διακήρυξη την έντονη διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα, «που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση την επιχειρηματική δράση». «Τα τελευταία τριάντα χρόνια η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ποινικοποιήθηκε, καταδιώχθηκε, αλλά κυρίως ανηθικοποιήθηκε. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να διαλυθεί μια κοινωνία με ένα σφικτά δεμένο εθνικό ιστό με την πρόφαση του αδιεξόδου και της σωτηρίας της. Δεν είναι δυνατόν να διαλύεται η επιχειρηματικότητα, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και η ανάπτυξη, χωρίς σοβαρό επιχείρημα ή λόγο», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στη διακήρυξη που υπογράφουν οι κ.κ. Γ. Κασιμάτης (ΕΒΕΠ), Δ. Αρμενάκης (ΟΕΣΑΟΝΝΑ) και Γ. Ζησιμάτος (ΕΣΠ).

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν αύριο τα πλοία εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει ως εκ τούτου να απευθύνονται στα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προχωρήσουν σε τροποιήσεις των προγραμματισμένων τους δρομολογίων.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας καθώς και οι λιμενεργάτες.

Αντίθετα, τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία ανέστειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και έτσι οι αερομεταφορές θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Ακινητοποιημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ, αλλά και του Προαστιακού, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 22.00 και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 22.00.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινείται από τις 8.00 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και το τραμ από τις 6 το πρωί έως τις 24.00. Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό.

Λογω της κινητοποίησης των εργαζομένων στον Προαστιακό δεν θα πραγματοποιούνται ωστόσο δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο και δεν θα λειτουργούν οι ενδιάμεσοι σταθμοί Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί.

Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΜΜΕ έχουν προκηρύξει τέλος για την Τετάρτη 15 Ιουνίου και τα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΟΕΠΤΥΜ και ΟΜΤΒΧ.

Τα συνδικάτα προγραμματίζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης, καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα προσδιορισθούν το προσεχές διάστημα από τα όργανα των τριτοβάθμιων οργανώσεων.

Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση έξω από το κτήριο του ΕΚΘ θα πραγματοποιήσουν στις 10.30 το πρωί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ).

«Ραντεβού» στις 10.30 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου δίνει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Περικυκλώνουν τη Βουλή οι αγανακτισμένοι

Σε 24ωρο αποκλεισμό της Βουλής αύριο Τετάρτη, ηµέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσµου στην αρµόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, καλούν οι αγανακτισμένοι πολίτες που συγκεντρώνονται από τις 25 Μαΐου στο Σύνταγμα.

Η απόφαση για τον κλοιό γύρω από το κοινοβούλιο ελήφθη κατά τη συνέλευση των αγανακτισμένων το περασμένο Σάββατο.

Αποδέκτες εξωδίκων βουλευτές των Χανίων

Την ίδια ώρα αποδέκτες εξώδικων πολιτών έγιναν βουλευτές των νομών Χανίων, Ηρακλείου, Πιερίας και Ηλείας, με τα οποία καλούνταν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1993292 .

Απάντηση στο εξώδικο 30 πολιτών των Χανίων έδωσε με γραπτή της δήλωση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Κουρουπάκη, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει πως «η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα και νομικίστικους όρους, ειδικά όταν πρόκειται για την σωτηρία της πατρίδας».

«Μετά από επικοινωνία που είχα με τον δικηγόρο Χανίων κ. Χατζημιχελάκη, ο οποίος είναι ένας από τους 30 υπογράφοντες την εξώδικο διαμαρτυρία, που με δικαστικό επιμελητή μου επεδόθη και αφού με διαβεβαίωσε ότι δεν βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση-διαμάχη με κάποια οργανωμένη ομάδα πολιτών, αλλά απλά 30 φίλοι, μεταξύ τους Χανιώτες, θέλησαν να επιστήσουν την προσοχή στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού, τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Ακόμη, ευχαριστώ και τους υπόλοιπους 29 συμπολίτες μου για τις νομικές συμβουλές και πληροφορίες που μου δίνουν μέσω του εγγράφου», αναφέρει στην απάντησή της η βουλευτής Χανιών και προσθέτει:

«Δηλώνω δε, ότι παραμένω σταθερή στην άποψή μου, ότι η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα, νομικούς και νομικίστικους όρους, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για τη σωτηρία της πατρίδος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή