Ράλι Ακρόπολις 2011: Δεύτερη ημέρα αναγνωρίσεων

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 07:52
UPD:08:06

A- A A+

Ολοκληρώθηκε χθες και η δεύτερη ημέρα αναγνωρίσεων για τους κορυφαίους οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Τα πληρώματα πέρασαν από τις ειδικές διαδρομές της δεύτερης και τρίτης ημέρας του αγώνα καθώς και από το shakedown.

Στο σύνολό τους οι οδηγοί χαρακτήρισαν τις ΕΔ αρκετά καλές, αλλά το μοναδικό στοιχείο, που φοβούνται ότι ίσως θα τους δυσκολέψει θα είναι η βροχή και η λάσπη. Ιδιαίτερα η βροχή είναι ένα σημείο που έχει κάνει στους περισσότερους εντύπωση καθώς έχουν συνδυάσει το Ακρόπολις με ήλιο, ζέστη και μπόλικη σκόνη.

Οι πρώτες σταγόνες έπεσαν χθες αφού οι οδηγοί είχαν ολοκληρώσει τις Ειδικές διαδρομές και τους απέμεναν δύο περάσματα από το shakedown. «Οι ειδικές διαδρομές ήταν ΟΚ. Μόνο ορισμένες από τις σημερινές ήταν σκληρές. Εκτός από αυτό δε συναντήσαμε βροχή παρά μόνο στο shakedown», σημείωσε το δίδυμο Λεμπ-Ελένα με τη Citroen DS3 WRC.

O έτερος οδηγός της Γαλλικής ομάδας, Σεμπαστιέν Οζιέρ στάθηκε περρισσότερο στην όγδοη ΕΔ (Γυμνό), η οποια του φάνηκε σκληρή.

Στο στρατόπεδο της Ford, ο Μίκο Χίρβονεν σημείωσε πως οι ΕΔ λόγω βροχής θα είναι μαλακές και τόνισε πως δεν έχει συνηθίσει τέτοιο καιρό στην Ελλάδα.

Την ελπίδα ότι θα είναι στεγνά εξέφρασε ο έτερος οδηγός της Ford, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά με τέτοιου είδους καιρό στην Ελλάδα και ότι θα πρόκειται για αγώνα ειδικών συνθηκών.

Στη σκληρότητα των διαδρομών στάθηκε ο Μάθιου Γουΐλσον με το «ιδιωτικό» Ford Fiesta RS WRC, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι χειρότερες από τις ΕΔ της πρώτης ημέρας αναγνωρίσεων. Την ίδια άποψη είχε και ο Πετερ Σόλμπεργκ με τo «ιδιωτικό» Citroen DS3 WRC, τονίζοντας ότι «επιστρέψαμε στα παλιά ράλι Ελλάδας» καθώς ο αγώνας θα είναι πολύ σκληρός και δύσκολος.

To Ελληνικό πλήρωμα των Αθανάσουλα-Ζακχαίου (Ford Fiesta RS WRC) δήλωσε ότι «Πρόκειται για κλασικό Ακρόπολις. Υπάρχουν κάποιες σκληρές ειδικές διαδρομές και κάποιες άλλες που είναι ευχάριστες. Ειδικά η ειδική διαδρομή Γυμνό (ΕΔ8) είναι πολύ σκληρή. Οι ειδικές διαδρομές που κάναμε χθες και σήμερα δεν είχαν πρόβλημα. Η βροχή έχει βοηθήσει, διότι έχει σφίξει το χώμα και αυτό θα βοηθήσει να μην χαλάσει από τις ροδιές».

Ραντεβού όλοι σήμερα το βράδι στην Ακρόπολη για την εκκίνηση του αγώνα.

Κ.Φ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις