Ράλι Ακρόπολις - 12η Ειδική διαδρομή: Ο Ogier επιμένει

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011 20:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ALEXANDROS VLACHOS

A- A A+

Ο Sebastien Ogier θέλει να κερδίσει το Ράλι Ακρόπολις. Ο Γάλλος οδηγός της Citroen κέρδισε και την έκτη σημερινή ειδική διαδρομή, και δωδέκατη στο σύνολο, το Κεφαλάρι 2.

Ο ταχύτατος Γάλλος κατάφερε όχι μόνο να φτάσει τις τέσσερις νίκες σε έξι ΕΔ που έχουν γίνει σήμερα, μέχρι στιγμής, αλλά αύξησε και την διαφορά του στην γενική κατάταξη από τον Loeb σε 15,1 δευτερόλεπτα.

Ο Jari-Matti Latvala συνεχίζει τον φρενήρη ρυθμό του, στοχεύοντας, όπως ο ίδιος είπε, σε καλούς χρόνους. Στο Κεφαλάρι 2 ήταν ο δεύτερος ταχύτερος, 1,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Ogier. Η επίδοσή του αυτή τον ανεβάζει σε θέσεις στην γενική κατάταξη αφού πλέον είναι δωδέκατος. Ο Φινλανδός πιέζει όπως είπε, αρκετά καθώς το πρωί ταλαιπωρήθηκε αρκετά από το τούρμπο και ήταν αργός. Αρα, το δεύτερο πέρασμα στην ειδική Κεφαλάρι, ουσιαστικά ήταν σα πρώτο για εκείνον.

Ο Sebastien Loeb ήταν τρίτος στην ειδική και παραμένει δεύτερος στην γενική κατάταξη, με τον Ogier να απομακρύνεται. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ότι πιέζει στο μάξιμουμ, περιμένοντας κάτι καλύτερο στη νυχτερινή ειδική διαδρομή, Νέα Πολιτεία, που ακολουθεί.

Ο Mikko Hirvonen έχει σταθερή απόδοση, όντας τέταρτος τόσο στην ειδική όσο και στην γενική κατάταξη. O Φινλανδός οδηγός της Ford Abu Dhabi δεν απογοητεύεται καθόλου καθώς δηλώνει ότι θέλει να το παλέψει, ώστε να πιάσει τους προπορευόμενους οδηγούς. Τό μόνο ίσως που τον ανησυχεί είναι η σκόνη στη νυχτερινή ΕΔ.

O Petter Solberg δυσκολεύεται αρκετά, ανοίγοντας τις ΕΔ. Στο Κεφαλάρι 2 είχε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο (13:34,5). Το μπόσικο χώμα τον δυσκολεύει αρκετά, όπως δήλωσε. Πιέζει, ωστόσο όσο μπορεί και το μόνο που θέλει είναι να μη χάσει πολύ χρόνο από τον πρωτοπόρο Ogier, ώστε να τον καλύψει την αυριανή ημέρα. Ο Νορβηγός εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, 22,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier.

Ο Νορβηγός Mads Ostberg (Ford Fiesta RS WRC) ήταν έκτος στο Κεφαλάρι 2 και 14ος γενικής κατάταξης.

Χαρούμενος με την απόδοσή του δηλώνει ο Henning Solberg (Ford Fiesta RS WRC) καθώς δεν είναι μακριά από τους υπόλοιπους οδηγούς. Ο Νορβηγός οδηγός ήταν έκτος στο Κεφαλάρι 2 και παραμένει πέμπτος στην γενική κατάταξη. Παρά τον ενθουσιασμό του, δηλώνει ωστόσο, προβληματισμένος για τη νυχτερινή ειδική καθώς την περιμένει δύσκολη.

Πρώτο ελληνικό πλήρωμα και με τον όγδοο καλύτερο χρόνο στην ειδική ήταν οι Αθανάσουλας-Ζακχαίος (Ford Fiesta RS WRC) που την ευχαριστήθηκαν αρκετά.

Πίσω από τους δύο Ελληνες τερμάτισε ο Kimi Raikkonen (Citroen DS 3 WRC) με παράπονα για έλλειψη καλής πρόσφυσης κατά την διάρκεια της ειδικής. Ο πρώην πιλότος της F1 διατηρεί την έβδομη θέση στη γενική κατάταξη.

Δέκατος στο Κεφαλάρι 2 ήταν ο Matthew Wilson, παραμένοντας ωστόσο έκτος στη γενική κατάταξη. Ο 24χρονος Βρετανός πιλότος αντιμετωπίζει προβλήματα με τον κινητήρα που κρατούν πίσω σε απόδοση. Ο ίδιος δηλώνει ανυπομονησία για τη νυχτερινή ειδική διαδρομή που είναι και η τελευταία της σημερινής ημέρας. Το μόνο ίωσς που τον ανησυχεί, όπως και τους περισσότερους οδηγούς, είναι σκόνη.

Πρώτος στην κατηγορία SWRC στο Κεφαλάρι 2 ήταν ο Nasser AL-Attiyah από το Κατάρ (Ford Fiesta S2000) με τον ενδέκατο καλύτερο χρόνο. Στην γενική κατάταξη της κατηγορίας προηγείται, ωστόσο, ο Juho Hanninen με Skoda Fabia S2000.

Επόμενη ειδική διαδρομή η Νέα Πολιτεία, μήκους 17,71 χλμ. και νυχτερινή.

Κ.Φ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις