Ράλι Ακρόπολις - 16η Ειδική Διαδρομή: H ώρα του Ogier

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011 13:18
UPD:13:59
A- A A+

Η γαλλική μονομαχία για την κατάκτηση της πρώτης θέση στο Ακρόπολις καλά κρατεί. Ο Sebastien Ogier με τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στην 16η ειδική διαδρομή, Αγιοι Θεόδωροι 2, ηγείται του Εθνικού αγώνα με 6,1 δευτερόλεπτα διαφορά από το συμπατριώτη του Sebastien Loeb. Θεωρεί, ωστόσο, ότι τίτποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη , αποκαλύπτοντας ότι στην Power Stage θα οδηγήσει στο όριο.

O Sebastien Loeb τερμάτισε έκτος στην ειδική (12:41), χάνοντας πολύτιμο χρόνο που ίσως του στοιχίσει στο τέλος. Πληρώνει, ίσως, το τίμημα ότι ξεκινάει πρώτος στη σημερινή, τελευταία ημέρα του Ράλι Ακρόπολις. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι σε αυτή την ειδκική πήγε με τέρμα γκάζι και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο από αυτό.

Ο Γάλλος οδηγός κινδυνεύει στην κατάταξη και από το Mikko Hirvonen, καθώς ο Φινλανδός οδηγός της Ford Abu Dhabi όχι μόνο κέρδισε την Ειδική Διαδρομή, αλλά μείωσε και την διαφορά του από τον δεύτερο πλέον στην κατάταξη Loeb, στα 7,4 δευτερόλεπτα, από 14,7 που ήταν στην προηγούμενη ειδική. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη σε ΕΔ για τον Hirvonen στο φετινό Ακρόπολις. Ο Φινλανδός, λοιπόν, κάνει πράξη τα λεγόμενά του ότι θα πάρει όλα τα ρίσκα στο υπόλοιπο του αγώνα. «Πλησιάζουμε, αλλά έχουν μείνει δύο ειδικές μόνο. Προσπαθώ να τους φτάσω», δήλωσε ο Hirvonen μετά το τέλος της ειδικής.

Ο Petter Solberg παραμένει στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, τερματίζοντας στην ίδια θέση της ειδικής, αλλά εξακολουθεί να χάνει χρόνο σε σχέση με το Hirvonen που βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής.

Τρίτος σε χρόνο στην ειδική, εμπρός του Solberg ήταν ο Jari-Matti Lavtala, ακολουθώντας γρήγορους ρυθμούς. Ο Φινλανδός δηλώνει ευχαρισμένος με το αυτοκίνητο και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πηγαίνει γρήγορα και να είναι συγκεντρωμένος για να μην κάνει καμία βλακεία.

Πέμπτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Ρώσος Novikov με Ford Fiesta WRC (12:40,8) ενώ τον έβδομο ο Mads Ostberg που ανέβηκε και στην 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Henning Solberg ήταν όγδοος, ακολουθώντας, όπως είπε τον δικό του ρυθμό και απολαμβάνοντας όσες ειδικές έχουν απομείνει. Αλλωστε, στόχος του Νορβηγού οδηγού είναι η πέμπτη θέση στην γενική κατάταξη που ήδη κατέχει.

Πίσω του τερμάτισε στην ειδική ο Matthew Wilson, ο οποίος φαίνεται ικανοποιημένος από την έκτη θέση της γενικής κατάταξης.

Την πρώτη δεκάδα στους Αγίους Θεοδώρους 2 ολοκληρωνει ο Λάμπρος Αθανασούλας που φαίνεται ότι θα είναι ο πρώτος Ελληνας στο Ράλι Ακρόπολις. Μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 19η θέση.

Ατυχη στιγμή είχε το πλήρωμα των Daniel Oliveira-Carlos Magalhaes (Μini) καθώς είχαν έξοδο στην 14η Ειδική Διαδρομή.

Κ.Φ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις