Ράλι Ακρόπολις - 17η Ειδική Διαδρομή: Απομακρύνεται ο Ogier

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011 13:57
A- A A+

Ο Sebastien Ogier παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του Ράλι Ακρόπολις και αυξάνει την διαφορά του από το συνoνόματό του, Loeb στα 10,5 δευτερόλεπτα.

O Ogier τερμάτισε στην τρίτη θέση της 17ης και προτελευταίας Ειδικής Διαδρομής, Νέα Πίσια 2 και δηλώνει πολύ ικανοποημένος με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ο Sebastien Loeb έμεινε και σε αυτή την ειδική πίσω σε χρόνους, όντας τέταρτος (8:09,5). Ο επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ότι προσπάθησε αλλά ήθελε να προστατέψει και το αυτοκίνητο. Οπως και να έχει ο Γάλλος πολυνίκης οδηγός κινδυνεύει στην γενική κατάταξη άμεσα από το Mikko Hirvonen καθώς η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε κι άλλο, στα 2,6 δευτερόλεπτα.

Ο Φινλανδός οδηγός της Ford Abu Dhabi ήταν δεύτερος στην 17η ΕΔ και στοχεύει να καλύψε τη διαφορά του από το Loeb στην Power Stage.

Νικητής της ειδικής ήταν ο Jari-Matti Latvala, φτάνοντας τις πέντε νίκες στον αγώνα, εκ των οποίων οι τρεις σήμερα. Ο Φινλανδός δηλώνει χαρούμενος με την επίδοσή του και δηλώνει ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αν και το set-up του αυτοκινήτου του φαίνεται λίγο μαλακό.

Πάντως ένα χαρακτηριστικό σημείο της σημερινής ημέρας είναι η... ολική επαναφορά της Ford στον αγώνα καθώς έχει επικρατήσει και στις τέσσερις, μέχρι στιγμής, Ειδικές Διαδρομές.

To όνειρο της παρουσίας στο πόντιουμ φαίνεται να απομακρύνεται για τον Petter Solberg αφού η πέμπτη θέση στην 17η ΕΔ σε συνδυασμό με τη δεύτερη του Hirvonen, φαίνεται ότι δεν του επιτρέπουν κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. Ηδη, τον χωρίζουν από τον τρίτο Φινλανδό 24,4 δευτερόλεπτα.

Με τον όγδοο καλύτερο χρόνο στα Νέα Πίσια 2, ο Henning Solberg σταθεροποιείται πια στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Μία θέση πιο κάτω (σε ειδική και γενική) βρίσκεται ο Matthew Wilson που όμως φαίνεται πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υποβοήθηση του τιμονιού.

Τον έκτο καλύτερο χρόνο στα Νέα Πίσια 2 σημείωσε ο Ρώσος Novikov (Ford Fiesta RS WRC) που πηγαίνει αρκετά γρήγορα σήμερα ενώ πίσω του τερμάτισε o Mads Ostberg (Ford Fiesta RS WRC) 2,2 δευτερόλεπτα πιο μετά (8:12,9).

Οπως και στην προηγούμενη ειδική, έτσι και σε αυτή ο Λάμπρος Αθανασούλας (Ford Fiesta RS WRC) τερμάτισε δέκατος (8:20,7), παραμένοντας στην 19η θεση της γενικής κατάταξης, όντας ο πρώτος Ελληνας στον αγώνα.

Στην κατηγορία SWRC εξακολουθεί να προηγείται ο Juho Hanninen (Skoda Fabia S2000) που τερμάτισε 16ος στην προτελευταία ειδική.

Τελευταία ΕΔ του Ράλι Ακρόπολις η Power Stage (Νέο Λουτράκι) που θα κρίνει και το φετινό νικητή του Εθνικού αγώνα.

Κ.Φ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις