Στη δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκομένων στα «στημένα»

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 12:32
UPD:18:52

A- A A+

Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων εμπλεκομένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, πέραν των 15 για τους οποίους χθες εκδόθηκε διάταξη, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Πρόκειται για παράγοντες του ποδοσφαίρου, νυν και πρώην διαιτητές, ποδοσφαιριστές, "μπούκερ", παίκτες στοιχήματος και ένα δικηγόρο.

Τα ονόματα για τα οποία εξέδωσε διάταξη η εισαγγελία είναι:

- Βαγγέλης Μαρινάκης και Θανάσης Κανελλόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και για απλή συνέργεια σε δωροδοκία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση.

Β. Μαρινάκης: Πόλεμος λάσπης από τα ίδια επικοινωνιακά κέντρα

Β. Μαρινάκης: Πόλεμος λάσπης από τα ίδια επικοινωνιακά κέντρα

- Θωμάς Μητρόπουλος, Ιωάννης Κομπότης, Σπύρος Καλογιάννης, Αντώνης Μανίκας, Ευάγγελος Κιοτζένης. Aγγελος Τραυλός, Γεώργιος Πουλόπουλος, Ευστάθιος Προβατίδης, Πέτρος Ρουτζιέρης, Τάκης Γιαννόπουλος, Γιώργος Μποροβίλος, Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Ναυρινιάδης, Βασίλειος Αδαμάκης, Ιωάννης Αρφάνης, Αθανάσιος Γιάχος, Δημήτρης Λυμπαντσής, Περικλής Αδαμαντίδης, Παύλος Δήμου, Παναγιώτης Σπάρταλης, Γιώργος Σαλαμαστράκης, Χοσέ Λουίς Ρέγιες, Μαρσέλο Γκούντμαν, Ιωάννης Τσιγιάννης, Δημήτρης Καλόπουλος, Σπυρίδων Τρύφωνας, Άκης Πάσσαρης, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Γεώργιος Γρηγορόπουλος, Κώστας Χρυσοχοΐδης και Ιωάννης Σπάθας. Οι παραπάνω αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (κακούργημα) και δωροδοκίας και δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Κατηγορούμενοι επίσης είναι και οι: Γιώργος Γεωργιάδης, Έλενα Νεούζα-Θεοσόγλου-Ζοσέ-Λαορένσο, Λουκάς Αποστολίδης, Γιώργος Πράττος, Γιώργος Βαρούτσικος, Γιώργος Τόρης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Ιωάννης Τσιγιάννης, Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, Δημήτρης Μουστάκας, Άνθιμος Καραμανίδης, Λουκάς Καραμανής, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Χαβενετίδης, Δημήτρης Δημητρίου, Βαγγέλης Δήμου, Σταμάτης Φασουλής, Μανόλης Αρβανιτάκης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Λυράκης, Σάββας Παντελίδης, Χρήστος Σφήκας, Νικόλαος Θεοχαρίδης, Λεωνίδας Παπασταθόπουλος, Ιωάννης Καλυβίτης, Κωνσταντίνος Μενδρινός, Δημήτρης Βίλλας, Μιχαήλ Τζιβελέκης, Μιχαήλ Αλβέρτης, Γιαννάκης Ανδρέου, Μάριος Μπουλουγούρης, Μαρία Αυγίδου, Διονύσης Κοτίνης, Μαρία Βυθοπούλου και Αθανάσιος Κωστουλέας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ανά περίπτωση, για απάτη, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακούργημα) και παραβάσεις του νόμου περί στοιχημάτων από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν πέντε εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελία για πρόσωπα που βαρύνονται με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο Μάκης Ψωμιάδης που, κατά τις εισαγγελικές αρχές, είχε διευθυντικό ρόλο, μαζί με τους Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Τσακογιάννη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι εγκληματικές ομάδες ήταν τρεις, με κοινά πρόσωπα ωστόσο στην καθεμία.

Π. Γερουλάνος: Να συμβάλουν όλοι για να διαλευκανθεί η υπόθεση

Στη «μεγάλη προσπάθεια» εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου που ξεκίνησε με εντολή του Πρωθυπουργού, η οποία όπως είπε, έχει αρχίσει να αποδίδει τα πρώτα αποτελέσματα, εστίασε με δηλώσεις του με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση των «στημένων παιχνιδιών» ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή είχε την εντολή να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει η Πολιτεία για να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια. Σημείωσε επίσης ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι «πολλά χρόνια τώρα παρότι γνωρίζαμε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Πολιτεία δεν είχε τολμήσει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που είχε στη διάθεσή της».

«Τώρα όμως καταστήσαμε σαφές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι αν δεν κάνει κι εκείνη αυτό που χρειάζεται για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα, χωρίς κρατικά γήπεδα, χωρίς κρατική τηλεόραση», επισήμανε ο υπουργός.

ΣΥΝ: Διαχρονικές οι ευθύνες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

«Πλέγμα δράσεων» που θα εκτείνεται σε όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου ζητεί ο ΣΥΝ με αφορμή την υπόθεση, τονίζοντας ότι η τήρηση του νόμου και η τιμωρία των εμπλεκομένων είναι μόνο ένα από τα βήματα προς την εξυγίανση του αθλήματος.

Ασκεί παράλληλα κριτική τόσο στο κυβερνών κόμμα, όσο και στη ΝΔ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που σήμερα φαντάζει ως επιτυχία, λίγο πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δεν μπορεί να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων».

«Η παράδοση του ποδοσφαίρου σε εγκληματικά κυκλώματα, η ακραία εμπορευματοποίησή του, η ασυδοσία των ΠΑΕ απέναντι στο νόμο, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ο παράνομος τζόγος αναπτύχθηκαν με την πλήρη συνενοχή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», σημειώνει ο Συνασπισμός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις