Πιλάβιος: Να μη γίνει κανένα λάθος

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 14:55
EUROKINISSI/ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

A- A A+

Για την υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο τοποθετήθηκε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος με δηλώσεις του μετά το σημερινό έκτακτο Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Όπως τόνισε, η ΕΠΟ πήρε άμεσα ορισμένες αποφάσεις για διάφορά πρόσωπα μέσα σε αυτή, που βρίσκονται μπλεγμένοι στην όλη υπόθεση, εμφανίστηκε όμως πολύ επιφυλακτικός σχετικά με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός Βόλου να μην αγωνιστεί στο Europa League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Στόχος της ΕΠΟ, ως θεσμικής αρχής, είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Από κει και πέρα πήραμε ορισμένες αποφάσεις. Κατ΄ αρχήν για απομάκρυνση κάποιων ανθρώπων. Παράλληλα, πρέπει να μελετήσουμε τη δικογραφία και τις διώξεις και να προχωρήσουμε από τη Δευτέρα στη σύγκληση Εκτελεστικής Γραμματείας για τα υπόλοιπα θέματα. Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας έχει ζητήσει τη δικογραφία από την κυρία Ράικου και θα επιληφθεί άμεσα των πειθαρχικών θεμάτων».

-Κύριε Πρόεδρε έχουν δοθεί τα ονόματα στη δημοσιότητα. Είναι μέσα ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος...

«Διάβασα τα ονόματα αυτά και θα ήθελα να επιφυλαχθούμε μέχρι τη Δευτέρα. Πρέπει να τα ταυτοποιήσουμε για να μη γίνει κάποιο λάθος σε αυτή τη σοβαρή υπόθεση».

-Στη δικογραφία υπάρχει και μια συνομιλία σας με το Αχιλλέα Μπέο, στην οποία φαίνεται να σας υποδεικνύει ποιόν διαιτητή δεν θέλει να τον σφυρίξει. Ένα σχόλιο πάνω σε αυτό.

«Θα κάνω το σχόλιο. Θέλω πρώτα να πω ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα μέχρι το βαθμό της ισοβίου κάθειρξης. Ας ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα και φυσικά να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Ως προς τη συνομιλία, εγώ μιλάω με πάρα πολλούς παράγοντες. Θα ήθελα να πω με όλους τους παράγοντες και όλοι έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ως προς το "υποδεικνύει", είδατε την απάντησή μου. Ας πάμε λίγο, όμως, στη μεγάλη υπόθεση. Αν θέλετε να πείτε για μένα, πείτε το, αλλά να πάμε στη μεγάλη υπόθεση».

-Ελήφθη απόφαση για τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο;

«Ναι, ελήφθη».

-Για τον κ. Καραγκιόζη;

«Ναι, ελήφθη, αλλά όχι για θέματα δικογραφίας. Μην μπερδέψουμε τα θέματα για τους ανθρώπους αυτούς. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

-Με το θέμα των αδειοδοτήσεων τι γίνεται;

«Υστερα από επιστολή που ήρθε από την UEFA, η πρόταση είναι να μην ισχύσουν τα κριτήρια για τη Β΄ Εθνική. Αυτό που ζητάει η UEFA, και κατά τη γνώμη μου σωστά κάνει, είναι να εφαρμόσουμε διαφορετικά κριτήρια όχι μόνο για την Β’ Εθνική και για την Super League, αλλά επιπλέον για αυτές τις ομάδες που πάνε στην Ευρώπη και για αυτές που δεν πάνε. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο, βλέπω να ζητάνε τρεις άδειες, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Για τα πλέι οφ της Β΄-Γ΄ Εθνικής, τα ΔΣ της Super League και της Football League πρέπει να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους».

-Τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί σε λίγες μέρες αγωνίζεται;

«Προβληματιζόμαστε κι εμείς σε αυτό, είναι όμως θέμα και άλλων διοργανωτών».

-Κύριε πρόεδρε, είναι η τελευταία ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνει κάτι καλό;

«Εδώ είμαστε έτσι ώστε ο καθένας με όποια δύναμη έχει να μπορέσει να βοηθήσει για καλό σκοπό».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις